11. izdanje gastro manifestacije

Rezanjem gigantskog štrudela počeli Dani črešanj va Lovrane

Marina Kirigin

Štrudel je napravljen od 30 kilograma tijesta i 120 kilograma trešanja te ostalih začina, vanilije, šećera, cimetaLOVRAN  Rezanjem višemetarskog štrudela od trešanja na lovranskom trgu otpočelo je 11. izdanje gastro manifestacije pod nazivom  Dani črešanj va Lovrane.


Gotovo dvadesetmetarski štrudel kojim je bilo  ispisano »Lovran 2011.« a čiji se komad prodavao po 12 kuna planuo je  u kratkom vremenu. Kao i obično za njegovu izradu bio je zadužen lovranski hotel Excelsior. P


rema riječima šefice hotelske slastičarne Svjetlane Jeremić štrudel je napravljen od 30 kilograma tijesta i 120 kilograma trešanja te ostalih začina, vanilije, šećera, cimeta.
Na subotnjoj fešti  od črešanj, kilogram domaćih brtošinka stajalo je 30 kuna, a DND Opatija – ogranak Lovran došao je na dobru ideju te ponudio i majice sa  ovim ukusnim simbolom Lovrana. Za zabavni dio programa pobrinuo  se kvartet Istria i fokloraši iz Jelenja. Svi oni koji su propustili subotnju  feštu do kraja narednog tjedna, točnije 19. lipnja, u kavanama i restoranima na području Lovrana mogu kušati ovaj slatki plod pripremljen  na nekoliko način, u slanim i slatkim jelima.