Vrijedna investicija

Rabljanima moderna igrališta za male sportove

Hrvoje Hodak

Foto: H. HODAK

Foto: H. HODAK

Tu su tereni za mali nogomet, rukomet i košarku te tribine s 300-tinjak mjesta. Na svim terenima je atraktivna gumenoakrilna podloga certificirana za natjecanja na otvorenom, a korištenje će biti besplatno, osim u iznimnim situacijama Nako što je u Europskom parlamentu u Bruxellesu u prosincu Gradu Rabu svečano uručen naslov prvog Europskog otoka sporta za 2019. godinu, a rapska sportska mladost okupljena oko svojih klubova natjecateljskim postignućima nastavila dokazivati da je ta titula doista došla u prave ruke, otvaranje novoizgrađenih igrališta za male sportove u Palitu trebalo bi dati dodatni impuls daljnjem razvoju sporta na otoku i što većoj aktivnosti rapskih sportskih kolektiva, posebno onih koji rade s mladima.


Na svečanosti u Palitu, pred mnoštvom okupljenih, pretežno mladih Rabljana od kojih su mnogi, zbog odigravanja ekshibicijskih utakmica, došli odjeveni u dresove svojih klubova, gradonačelnik Nikola Grgurić je prigodnim obraćanjem ukazao na značaj ovog potpuno novog sportskog objekta namijenjenog ponajprije mladima, ali i svima koji se žele organizirano i ciljano baviti sportom.


– Njegova izgradnja, kazao je Grgurić, stajala je rapske porezne obveznike 3 milijuna kuna, a Palit je s ovako kvalitetno opremljenim igralištima na otvorenom, i to u neposrednoj blizini Sportske dvorane, postao svojevrsno sportsko središta Raba.
Igralište malih sportova obuhvaća terene za mali nogomet, rukomet i košarku te tribine s 300-tinjak sjedećih mjesta. U igrališnom sklopu smješten je i manji objekt u kojem se nalazi sanitarni čvor s prostorijom koja će služiti za zapisničarske i delegatske aktivnosti tijekom održavanja utakmica, a blizina Sportske dvorane omogućit će praktično korištenje dvoranskih svlačionica. Na svim igralištima nalazi se atraktivna gumenoakrilna podloga certificirana za sportska natjecanja na otvorenom, a sve će izgledati još ljepše nakon ozelenjivanja prostora oko samih igrališta i tribina.


Korištenje svih igrališta bit će besplatno, klubovi će moći rezervirati termin za pojedine terene kojima će, kao i Sportskom dvoranom, upravljati Komunalno poduzeće Dundovo. Naplata će se raditi samo u iznimnim situacijama u večernjim satima, ako nije riječ o djeci i sportskim klubovima, i to prema cjeniku sportske dvorane.


– Želim da otvaranje ovog objekta bude samo jedan u nizu projekata koje ćemo zajednički ubuduće realizirati te da njime upravljamo tako da doista bude u funkciji razvoja sporta na otoku, čuvajući ga kao imovinu sviju nas – zaključio je Grgurić i pozvao mlade sportaše da ekshibicijskim susretima ožive nove sportske terene.


Uz upaljenu rasvjetu, nakon svečane ceremonije, članovi Muškog rukometnog kluba Arba i ŽRK-a Rab, Škole nogometa NK Rab, Košarkaškog kluba Rab te veterani NK-a i MNK-a Rab, održali su ekshibicijske treninge i odigrali utakmice na novootvorenim terenima. Pritom je publika na tribinama mogla svjedočiti rezultatima kvalitetnog rada u ovim klubovima, među kojima se u posljednje vrijeme posebno ističe ŽRK Rab iz čijega bi pogona, nakon izvrsne Ane Debelić, Rab vrlo brzo mogao iznjedriti još poneku reprezentativku.