Sve više oboljelih

Proteklog vikenda prava najezda oboljelih od gripe u OB Gospić

P. N.

Sandra Čubelić / Foto: M. SMOLČIĆ

Sandra Čubelić / Foto: M. SMOLČIĆ



GOSPIĆ Zadnjih dana su društvene mreže doslovno neumorne u širenju dezinformacija i panike u svezi koronavirusa. Tako je i u Lici pa ako nema „uvoza“ tog opakog virusa, izmišljotina nam ne nedostaje.


Ovu paniku potencirala je nazočnost manjeg broja Kineza koji su došli posjetiti svoje rođake privremeno nastanjene u Gospiću.


Kakva je trenutna situacija s gripom i sličnim bolestima rekla nam je ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.




-Protekloga vikenda javio nam se 171 pacijent sa simptomima gripe i virusno-respirativnih oboljenja. U 140 slučajeva evidentirana je gripa tipa A i B. O nazočnosti koronavirusa za sada nema niti govora.


Zbog ukupne situacije vezane uz pojavu ovoga virusa danas ćemo održati još jedan sastanak sa stručnom ekipom Odjela za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije kako bismo definirali i preventivno poduzeli aktivnosti koje će se provesti u slučaju da se koronavirusa pojavi i u Hrvatskoj, ističe ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.