Slavlje do nedjelje

PROSLAVA U SELCU Primorska noć danas otvara Dane turizma

Nataša Car

Vatromet će zaključiti Dane turizma / Nl arhiva

Vatromet će zaključiti Dane turizma / Nl arhiva

Od 18 sati sve posjetitelje u centru mjesta očekuju prirodni i domaći proizvodi. Kulminacija u nedjeljuSELCE Događanja na području grada Crikvenice u kolovozu otvaraju Dani turizma u Selcu. Dan turizma obilježava se 4. kolovoza jer je tada 1894. godine otvoreno prvo javno kupalište u mjestu, no za proslavu 125 godina organiziranog turizma u Selcu pripremljen je višednevni program koji počinje već danas.


Manifestaciju otvara Primorska noć u četvrtak. Od 18 sati sve posjetitelje u centru mjesta očekuju prirodni i domaći proizvodi, poput likera, meda, sira i drugih proizvoda te originalne rukotvorine i suveniri. Uz mali sajam zanimljivih proizvoda gosti će moći uživati u primorskim delicijama i tradicionalnoj primorskoj glazbi.


U petak je na redu luda zabava uz vječne hitove poput Help!, Let It Be, A Hard Day’s Night, Hey Jude, Don’t Let Me Down i druge pjesme kultnog rock i pop benda. Pjesme legendarne grupe iz Liverpoola izvodit će The Beatles Tribute Band. Svi ljubitelji njihove glazbe dobrodošli su u centar Selca od 21 sat.
U subotu je ponovo vrijeme za primorsku atmosferu, za koju će se pobrinuti primorski zborovi. Susret primorskih zborova počinje u 21 sat, a zborovi će svojim pjesmama zasigurno raspjevati i rasplesati sve posjetitelje.Najveća fešta rezervirana je za sam Dan turizma. I dok prva tri dana zabave počinju tek u večernjim satima, u nedjelju se slavi od jutra.


Panoramska noćna vožnja na programu je u nedjelju / NL arhiva


Panoramska noćna vožnja na programu je u nedjelju / NL arhivaVeć u 10 sati selački ribari, članovi ŠRK-a Oslić, na rivi će peći i besplatno nuditi ukusne ribice. U njima će gosti moći uživati uz kapljicu dobrog vina i glazbu grupe Trio Crikvenica. Nakon poslijepodnevne pauze, fešta se nastavlja u 20 sati.


Goste će na rivi zagrijati grupe Insula i Vigor, a oko 20.30 sati sve oči zasigurno će biti uprte u more jer tada iz selačke luke kreće romantična morska karavana. Male barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama vezat će se za drveni jedrenjak »Pašu« koji će predvoditi ovu tradicionalnu panoramsku noćnu vožnju.


Oko ponoći nebo iznad Selca osvijetlit će veliki vatromet i time zaključiti Dane turizma.Ovo zabavno događanje nekada se slavilo samo jedan dan i nosilo naziv Venecijanska noć, no kako se s vremenom proširivao program, tako je cijeli događaj preimenovan u Dane turizma.


Ove je godine ušao u klub zabavnih događanja na području Crikvenice koji nosi naziv Crikvenica Summer Showtime. Organizator zabave uz more, odličnog glazbenog programa i bogate gastroponude je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori su KUD Neven, ŠRK Oslić i Caffe bar Mario. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Eko-Murvica.