Kazalište Playdrama

Predstava “Dijete našeg vremena” u subotu u opatijskom Gervaisu

Portal Novilist.hr

Foto Kazalište Playdrama

Foto Kazalište PlaydramaU subotu, 14. ožujka s početkom u 20 sati u opatijskom centru Gervais gostuje kazališna predstava „Dijete našeg vremena“ u izvedbi Kazališta Playdrama iz Splita.


“Dijete našeg vremena’” predstava je koja traga za perspektivom mladih danas diljem Dalmacije i Splita.


Boško, Borovina i Tomi su, baš kao i svi drugi mladi i stari stanovnici grada Splita, uzorni djelatnici najvažnije industrije u gradu. Nakon što su se cijelu zimu odmarali, guštali u gradskim i kulturnim aktivnostima, u šušuru po Matejuški i Rivi, večeravali u restoranima po Palači, komentirali predstave i opere ili pak filmove, a sve to zbog jednostavno zarađenih novaca na fureštima, jedva čekaju da počne ljeto i da dođu Oni, da ih mogu dostojno opsluživati i hvaliti se privilegijom da su upravo oni stanovnici najljepšeg grada na svitu.
Nakon disciplinirano odrađenih priprema za skorašnji početak sezone, Boško, Borovina i Tomi provode zadnju večer zajedno, u klubu Quasimodo, koji će također za nekoliko sati postati hostel za Njih.


Boško, Borovina i Tomi piju, puše, pričaju, zabavljaju se i smišljaju planove za bolje sutra baš kao i svi drugi mladi u gradu Splitu. No, posljednje zajedničke večeri iznenadit će ih dolazak Kreše, za prijatelje Šokrea, koji je točno ono što u svom gradu nikad ne bi očekivali.


Sjajno prikazujući splitski “dišpet”, dramaturginja Ivana Vuković i redateljica Helena Petković gradiraju pokušaj zadržavanja “vlastitosti” u gradu koji se ne pokušava othrvati vanjskim utjecajima. Simbol otpora trojica su mladića koji Drugoga, Zagrepčanina, uče kako biti Splićanin.


Od nonšalantnog hoda, “evala”, pljuvanja, psovanja, odnosa prema starijima i stanja uma, njihova lekcija dolazi iz dubine duše, nefingirana je, urnebesno smiješna, ali istovremeno i beskrajno porazna kad se shvati da su oni posljednji bastion otpora “najlipšeg grada na svitu” čija se kičma iskrivila pred klanjanjem neodrživu turizmu nauštrb vlastitih građana.


Cijena ulaznice iznosi 40 kuna, a mjesta u gledalištu nisu numerirana. Ulaznice su u prodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr.


Na dan programa, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.