Dr. Medved

Poznati Senjanin na čelu Upravnog vijeća Opće bolnice Gospić

Marin SmolčićGOSPIĆ Od danas je ugledni stručnjak na području kardiokirurgije prof. dr. sc. Igor Medved novi predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Gospić. Dogodilo se to svega dan-dva nakon ostavke dr. Dražena Jurkovića jer je ličko-senjski župan Darko Milinović ubrzo imenovao dr. Medveda na čelno mjesto Upravnog vijeća ove ustanove. Poznati kardiokirurg koji je spasio mnoge živote ima ogromno iskustvo u zdravstvenom sustavu i tako postaje čovjek koji će dobiti mogućnost i formalno kreirati zdravstveni sustav Ličko-senjske županije.


Prof. dr. sc. Medved je poznati Senjanin, a njegova impresivna biografija sama za sebe dovoljno govori kakav zdravstveni autoritet dolazi na čelo gospićke bolnice. Prof. dr. Medved pročelnik je Zavoda za kardiotorakalnu kirurgiju, a njegov dosadašnji medicinsko-znanstveni opus najviše je vezan uz KBC Rijeka.


Bivši predsjednik UV gospićke bolnice Dražen Jurković godinama je usko surađivao s dr. Darkom Milinovićem, ličko-senjskim županom pa je u vrijeme dok je Milinović bio ministar zdravstva postavio Jurkovića na mjesto državnog tajnika zdravstva.
Njihova povezanost je počela intenzivnije pucati nakon što je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iz stranke isključio Milinovića zbog neposluha. Uskoro je Jurković održao konferenciju za novinare na kojoj je za mnoge dugotrajne „gospodarske boljke“ optužio župana Milinovića koji je godinama bio prvi čovjek ličko-senjskog HDZ-a. Jurković je svojedobno bio zamjenik župana.