Ferrari, Ferrari i još Ferrarija

Pogledajte kakav vozni park je ekipa britanskih biznismena dovezla u Karlobag

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Gdje god se pojave sa svojim preskupim automobilima, posvuda izazivaju znatiželju i divljenje. Svim posadama Ferraria plaža Tatinja svidjela se na prvi pogled, pri čemu su posebno komentirali i uživali u čistoći i plavetnilu mora.KARLOBAG – Atraktivna plaža Tatinja nadomak Karlobaga bila je danas odmorište skupocjenih automobila. Ondje su na putu od Splita do Toscane odmarali timovi 23 automobila marke Ferrari i jedan tim koji u vozilu Jeep Bentley. Riječ je skupini britanskih poslovnih ljudi okupljenih oko tvrtke V-management iz Londona.


Svoje su putovanje podijelili na ukupno pet etapa. Na dionicama uz Jadran sudionici ove karavane inzistrirali su okrjepe i odmorišta u beach-barovima, uz čisto more i izvan uobičajene gradske vreve. Upravo to im je pružila plaža Tatinja.


Tamo ih je čekao prostrani parking, čisto more i obala, mir i predivan pogled. Prijem gostiju organizirala je Turistička zajednica općine Karlobag čija je direktorica Ivanka Šegota dočekala sudionike ove karavne i zaželjela im dobrodošlicu. Pri tome su poslužene birane domaće delicije, blagdan za nepce, zaslužan za provalu zadovoljstva koje su gosti nesebično iskazivali.
Skupina vozača i vlasnika ovih sportskih automobila članovi su engleskog Ferrari kluba koji dio godine obavezno provedu na ovakvim i sličnim karavanama.


Gdje god se pojave sa svojim preskupim automobilima, posvuda izazivaju znatiželju i divljenje. Svim posadama Ferraria plaža Tatinja svidjela se na prvi pogled, pri čemu su posebno komentirali i uživali u čistoći i plavetnilu mora.


Dan je bio vjetrovit, ali ugodan, s povremenim sunčanim razdobljima. Dovoljno za upijanje čarobne atmosfere ove plaže i vinjeta surovih obala otoka Paga koji se „pružao na dlanu“.