Revitalizacija

Otvoren Centar zdravlja Magnolija u Lječilištu Velom Lošinju

Bojan Purić

Snimio Bojan PURIĆ

Snimio Bojan PURIĆ

Ovdje objedinjavamo sve naše zdravstvene usluge koje su bile dosad raspršene u nekoliko objekata. Kapaciteti su već popunjeni jer prebacujemo ono što smo već obavljali u neprimjerenim uvjetima – kazala je ravnateljica Lječilišta Renata ŽugićVELI LOŠINJ Novi medicinski trakt s bazenom za hidroterapiju otvoren je u novom objektu u Lječilištu Veli Lošinj, podignutom umjesto stare, znatno manje zgrade uz samu šumu Podjavori.


Pod nazivom Magnolija, u zgradi su objedinjene ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije, ambulanta dermatologije i venerologije, ambulanta pedijatrije, ambulanta pulmologije, ambulanta dentalne medicine, medicinska kozmetologija, fizikalna terapija, inhalatorij, terapijski bazen, dvorana za kineziologiju, vježbalište na otvorenom, sunčalište s masažnim kadama te panoramski lift, sve na ukupno 1.763 kvadratna metra.


Ovdje će biti provođene djelatnosti što će ih financirati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).


Centar zdravlja Magnolija, Lječilište Veli Lošinj, snimio Bojan PURIĆ


Centar zdravlja Magnolija, Lječilište Veli Lošinj, snimio Bojan PURIĆ

Simbolično su presijecanjem vrpce objekt otvorili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i ministar turizma u Vladi RH Gari Cappelli. Osim njih, još su na otvaranju govorili ravnateljica Lječilišta Renata Žugić, lošinjska gradonačelnica Ana Kučić i državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić.


Pozivajući se na bogatu tradiciju zdravstvenog turizma (Velog) Lošinja, ali i zlatno doba ove ustanove dok je imala status Dječje bolnice pod vodstvom u siječnju preminulog dr. Branka Vukelića, govornici su emitirali poruke optimizma uoči početka rada novog trakta, kao važne poluge zdravstvenog turizma, u nadi da je razdoblje životarenja ustanove završeno.


Prisustvovali su i mnogobrojni predstavnici lošinjskih i creskih samouprava, ustanova, gospodarskih subjekata i udruga.


– Ovdje objedinjavamo sve naše zdravstvene usluge koje su bile dosad raspršene u nekoliko objekata. Kapaciteti su već popunjeni jer prebacujemo ono što smo već obavljali u neprimjerenim uvjetima. Nadamo se i da će gosti Lošinja koristiti naše usluge – kazala je ravnateljica Renata Žugić.


Centar zdravlja Magnolija, Lječilište Veli Lošinj, snimio Bojan PURIĆ


Centar zdravlja Magnolija, Lječilište Veli Lošinj, snimio Bojan PURIĆU ove radove na županijskoj lječilišnoj ustanovi uloženo je malo više od 15,8 milijuna kuna s PDV-om, s tim da je 850 tisuća kuna došlo od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Ovo je druga od šest predviđenih faza obnove lošinjskog lječilišta, nakon što je od 2013. do 2015. godine preuređena glavna zgrada, vila Elisabeth, što je također stajalo malo više od 15 milijuna kuna. Još su preostale četiri faze radova, uključuju obnavljanje objekata u parku, aneksa kuhinje i uređenje povijesno značajnog parka šume Podjavori.


Osim dužnosnika, u svečanom otvaranju sudjelovali su članovi lošinjske klape Čikat, učenice šestog razreda lošinjske osnovne škole Dunja Kleva i Lucija Hadžić te plesna skupina Područne škole Veli Lošinj.


Centar zdravlja Magnolija, Lječilište Veli Lošinj, snimio Bojan PURIĆ


Centar zdravlja Magnolija, Lječilište Veli Lošinj, snimio Bojan PURIĆ