Prometna nesreća

Opet sraz konja lutalice i vozila u Lici, kako riješiti ovaj veliki prblem

Marin SmolčićUDBINA Kasno sinoć nedaleko od Jošana u Općini Udbina dogodila se prometna nesreća na državnoj cesti DC-1 u kojoj je smrtno stradao konj lutalica. Vozač je na sreću odlično reagirao, prošao je s lakšim tjelesnim ozljedama, ali sa znatnom štetom na automobilu.


Nakon udarca konj je završio u obližnjoj grabi, ali mu nije bilo spasa. Na ovaj je način po tko zna koji puta aktualiziran problem konja lutalica u Lici.


Budući da ovaj dio Hrvatske od početka 2019. godine nema poljoprivrednog isnpektora, sada se još manje zna tko i na koji način treba riješavati ovakve probleme. Tim prije što je lani kod Udbine usmrćen konj koji nije bio niti čipiran, ali je vlasnik uredno dobivao državne poticaje.
Bolji poznavatelji prilika sarkastično dobacuju kako ne možeš imati čipiranog konja, a čipovi se drži u ladicama! Za trajno rješavanje ovoga problema država treba imati uređeno pravosuđe pa se tako ne bi događalo da jedna obitelj s udbinskog područja ima gotovo 166 krivičnih prijava zbog držanja stoke bez nadzora! Što i dalje „uredno“ čini.