Sufinanciranje

Općina Lovran osigurala 130.000 kuna: Pomoć za nabavku udžbenika – 500 kuna po učeniku

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Obavijest o mogućnosti ostvarivanja prava na sufinanciranje nabave obvezih udžbenika nalazi se i na službenim web stranicama Općine Lovran, te na općinskoj oglasnoj ploči.LOVRAN – Općina Lovran sufinancirat će kupnju obveznih udžbenika i radnih bilježnica učenicima od 1. do 8. razreda Osnovne škole Viktor Car Emin, koji imaju prebivalište na području Općine Lovran i to u iznosu od 500 kuna po učeniku.


Prema riječima lovrnaskog načelnika Bojana Simoniča, pravo na ostvarivanje pomoći u nabavi školskih knjiga ostvarit će roditelj, skrbnik, odnosno udomitelj, po podnesenom zahtjevu Općini Lovran, uz priložene račune o kupnji udžbenika, koji moraju glasiti na ime i prezime kupca, ujedno i podnositelja zahtjeva. Rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje pomoći je 30.  rujna.


Obavijest o mogućnosti ostvarivanja prava na sufinanciranje nabave obvezih udžbenika nalazi se i na službenim web stranicama Općine Lovran, te na općinskoj oglasnoj ploči.
Kako bi se moglo pomoći lovranskim učenicima, Općina Lovran je za ovu namjenu u proračunu osigurala oko 130.000 kuna.  Prema podacima kojima raspolaže škola, procjenjuje se da će tijekom školske godine 2018./2019., u razrednim odjeljenjima od 1. do 8. razreda biti upisano 217 učenika s lovranskim prebivalištem.