CENTAR GERVAIS

Opatija postaje epicentar plesne umjetnosti: Mammas’ show dovodi 192 plesača

Ivana Kocijan

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Klubovima koji imaju plesače dobne skupne +25 naše natjecanje jako puno znači. Divno je promatrati sinergiju koja nastaje na našim natjecanjima i nadamo se da ćemo potaknuti mnoge plesače da produže svoj plesački vijek, kaže organizatorica Ana JugoRIJEKA – Treće izdanje jedinstvenog plesnog natjecanja Mammas’ show bit će održano večeras u opatijskom Centru Gervais. Riječ je o događaju kojem je cilj održati plesnu scenu što duže aktivnom te pozicionirati Opatiju kao plesnu meku.


Ples je umjetnost koja izvođaču pruža mogućnost da tijelom i pokretom izrazi svoje emocije i pošalje snažnu poruku.


Zato ne čudi što se na plesno natjecanje Mammas’ show svake godine prijavljuje sve više plesača, ove godine njih sto devedeset i dvoje, podijeljenih u sedamnaest klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bjelorusije, a riječ je o plesačima dobne skupine 25+.
Najstariji plesači imaju 60 godina i s jednakom strašću pričaju svoju priču na sceni. Uz standardne kategorije natjecanja, Mammas’ show ima i »showcase iznenađenje« u kojem sudjeluju svi natjecatelji te zahvaljujući kojem će cijeli Gervais postati spektakularna pozornica.


– Pozivamo sve ljubitelje plesa da nam se pridruže i uživaju u izvedbama naših natjecatelja te kreiraju uspomene koje će trajati zauvijek.


Ovakva natjecanja koja imaju sve odlike spektakla, daju plesačima, ali i publici kompletno iskustvo i scenski doživljaj iz kojeg učimo, ali i hranimo dušu.


Divno je promatrati sinergiju koja nastaje na našim natjecanjima i nadamo se da ćemo potaknuti mnoge plesače da produže svoj plesački vijek, kaže organizatorica Ana Jugo.


Poznata imena


Pobjednika trećeg izdanja ovog natjecanja birat će stručni žiri čiji će konstruktivni komentari na plesne izvedbe dodatno začiniti ovaj događaj, baš kao i nastup talentirane, mlade riječke pjevačice Mije Negovetić koja će izvesti tri pjesme iz filma »The Greatest Showman«, uz posebne efekte na pozornici.


Budući da se natjecanje održava večer uoči Dana žena, nakon proglašenja pobjednika sve ljubitelje plesa i glazbe očekuje koncert grupe Koktelsi koji za tu priliku pripremaju nešto posebno. No, to nije sve…


– Za mene je svako izdanje Mammas’ showa posebno na svoj način, ali ovogodišnje će biti prava energetska bomba! Cijelu godinu radim na projektu i mogu reći da sam ponosna što je natjecanje svake godine sve veće i jače. U ovu sezonu uloženo je puno truda i emocija jer drugačije ne može kada se bavite umjetnošću, ali »This Is Us«!


Tako se ujedno i zove novo izdanje Mammas’ showa koji osim plesnog natjecanja nudi i mnogo više. U subotu će nastupiti Koktelsi koji su najveći showmani ovih prostora, mlada, a velika Mia Negovetić, Plesni Studio Believe i koreografkinja Renata Elkasović koja je sve moje scenarije pretočila u plesne korake u spektaklu zvanom »showcase« kojim započinjemo ovogodišnje izdanje, u kojem će gotovo 200 plesača zajedno plesati na pozornici Centra Gervais.


Ne postoje riječi koje mogu opisati tu sinergiju na pozornici koja je magična!


Ove godine imamo i jaka imena u žiriju koji će svojim komentarima dodatno začiniti samo natjecanje, a oni su operna diva i iskreni glas Supertalenta Hrvatska Martina Tomčić, najsimpatičniji Francuz u Hrvatskoj Nicolas Quesnoit, član žirija Plesa sa zvijezdama, Mira Grubina, vlasnica plesnog natjecanja Island Dance Competition, zatim dr. stom. Emil Ćosić te predstavnik Grada, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, otkrila je Jugo.


Klub iz Minska


Kako doznajemo, natjecateljski dio sastoji se od 24 koreografije i 18 klubova koji će se potruditi publiku ostaviti bez daha jer treba doživjeti energiju koju prenose samosvjesne žene ali i muškarci koji su se nastavili baviti plesom i kao seniori.


No, tu je i mnogo je onih koji su tek u seniorskoj dobi otkrili ples i sada ih njihova djeca gledaju na natjecanjima i navijaju iz sveg glasa.


– Ove sezone stižu nam klubovi iz svih većih gradova Hrvatske i Slovenije. Za naše natjecanje se čulo čak i u Bjelorusiji od kud nam se ove godine prijavio klub iz Minska što nas jako veseli, dodala je Jugo.


Plesačima ovakvo natjecanje mnogo znači. Pripreme traju već nekoliko mjeseci, a plesačima Mammas’ show predstavlja »samo njihov dan«.


– To su klubovi koji imaju plesače dobne skupne +25 i naše natjecanje im jako puno znači, postali smo kao »Mammas’ family«, imamo svoju grupu na »messengeru« i stalno dijelimo plesna iskustva.


Iskreno ću vam reći, pripremamo se svi kao za maturalac (smijeh). Euforija, sreća, uzbuđenje, trema, ma ne mogu ni sama dočekati ponosno i hrabro stati na daske koje život znače za sve nas ljubitelje scenskog pokreta!


Dođite, podržite nas i doživite ono na čemu smo radili cijelu godinu! Grad je itekako živ, nemojte večer provesti na kauču vrteći programe, izađite i provedite se s nama! Plesačima je publika sve! A vama ćemo prirediti pravi pravcati vatromet emocija i sreće i jako, jako dobar provod, zaključila je Ana Jugo.