Projekt Kompas

Okončana prva konferencija ‘Tvoja budućnost-tvoja odgovornost’

Marin Smolčić

Snimio Marin SMOLČIĆ

Snimio Marin SMOLČIĆ

U sklopu Konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godineOTOČAC U organizaciji Svjetskog saveza mladih-Hrvatska započela je realizacija projekta Kompas. Prva Konferencija pod geslom “Tvoja budućnost – tvoja odgovornost” okupila je u Otočcu mlade iz sedam županija: Brodsko – posavska, Bjelovarsko – bilogorska, Karlovačka, Ličko – senjska, Dubrovačka, Splitsko – dalmatinska i Grad Zagreb. 


 


U sklopu Konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine.
Teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening.


Pri tome su definirana tri problema koji otežavaju zapošljavanje mladih u Hrvatskoj. To su dezinformiranost mladih o zapošljavanju, opća nezainteresiranost za deficitarna zanimanja i nedovoljna svijest o društvenom poduzetništvu.


 


Na temelju ovih spoznaja i budućih zaključaka sa konferencija pristupit će se izradi Nacionalne strategije zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.


U daljnoj realizaciji projekta Kompas slijede jednodnevne konferencije u sedam županija, a prva na rasporedu je u Karlovcu 24. listopada ove godine gdje će sudionici imati priliku na temelju nacrta općih problema sudjelovati u kreiranju smjernica i mjera za Nacionalnu strategiju za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u RH.