Via Mea

Odredište iznenađenja: Austrijance odlučili iznenaditi – Bakrom

Sanja Gašpert

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Na Masarykovoj obali goste je dočekala slikovita Gradska straža u svečanim odorama, kojoj su se pridružili Bakarska gospoda i kapetani te Težakinje i težaci z Praputnjaka. Gosti su imali prilike kušati vrhunski pjenušac – nezaobilaznu Staru bakarsku vodicu i tradicionalne bakarske baškote.Bakar jer bio odredište iznenađenja za 105 austrijskih turista, koji u organizaciji hrvatske putničke agencije Via Mea iz Crikvenice i njihovog austrijskog partnera Hofstätter Reisen otkrivaju Kvarner. Posjetom prve ovogodišnje grupe u Bakru započela je suradnja između agencije Via Mea i Turističke zajednice Grada Bakra.


Na Masarykovoj obali goste je dočekala slikovita Gradska straža u svečanim odorama, kojoj su se pridružili Bakarska gospoda i kapetani te Težakinje i težaci z Praputnjaka. Gosti su imali prilike kušati vrhunski pjenušac – nezaobilaznu Staru bakarsku vodicu i tradicionalne bakarske baškote.


Također, za njih je bila organizirana i mala prezentacija pa su mogli vidjeli kako se baškoti mijese i nastaju. Nakon male okrjepe, posjetitelji su prošetali Bakrom. Prije odlaska iz Bakra, organiziran je ručak koji je prošao u najboljem mogućem raspoloženju zahvaljujući još jednom iznenađenju, klapi Reful Kukuljanovo, koja je svojom pjesmom upotpunila doživljaj.
– Bakar se polako budi i drago nam je da je agencija Via Mea prepoznala naš turitički potencijal i nadamo se da je ovo početak uspješne suradnje. Veselimo se svim nadolazećim grupama koje će dolaskom u Bakar otkriti naš grad i sve ono što nudi te pronijeti glas o nama kao o turističkom odredištu koje itekako vrijedi posjetiti, kazala je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Grada Bakra.