Posjeti

Odlični turistički rezultati Opatije. Siječanj i veljača su bili dobri, a u ožujku goste čeka Oaza zdravlja i wellnessa

Marina Kirigin

Kolektivno vježbanje pod vodstvom Marija Mlinarića

Kolektivno vježbanje pod vodstvom Marija Mlinarića

Tijekom čitavog ožujka zdravstveni i wellness centri uključeni u događanje u organizaciji TZG-a Opatija nudit će posebne ponude i prigodno osmišljene paketeOPATIJA – U veljači je na području grada Opatije boravilo više od 17 tisuća gostiju (povećanje od 16%) koji su ostvarili 36 tisuća noćenja (17% više noćenja u odnosu na veljaču prošle godine). Najbrojniji su bili domaći gosti s gotovo 8 tisuća dolazaka (povećanje od 32%) i više od 15 tisuća noćenja (povećanje od 17%). Inozemni gosti su također ostvarili povećanje broja dolazaka i noćenja i to za 7, odnosno 16%. Gosti iz susjedne Slovenije ostvarili su povećanje od 4% u broju dolazaka (2,8 tisuća dolazaka) te povećanje od 9% u broju noćenja (5,4 tisuća noćenja). Slijede gosti iz Austrije s povećanjem broja dolazaka od 27% (1.800 dolazaka) i povećanjem broja noćenja za čak 39% (4.700 noćenja) te Talijani s više od tisuću dolazaka (20% više) i 2.300 noćenja (2% više).


– Možemo biti zadovoljni s ostvarenim turističkim rezultatom u siječnju i veljači. Tijekom prva dva mjeseca 2020. godine u Opatiji je boravilo 30 tisuća gostiju, što je 20% više nego u istom razdoblju prošle godine te je ostvareno više od 64 tisuće noćenja, što je 17% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Odličnoj, prije svega hotelskoj popunjenosti, pridonijeli su kako kongresi i poslovni susreti, tako i karnevalska događanja te svakako program Glazbenih dana HRT-a u Opatiji – istaknula je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Grada Opatije.


Povratak u formu


Započeo je ožujak, mjesec tijekom kojega je aktualan projekt »Opatija – oaza zdravlja i wellnessa« uz kojega se Opatija nastoji pretvoriti u središte zdravstvenog turizma čitave Hrvatske. Tijekom čitavog mjeseca zdravstveni i wellness centri uključeni u događanje u organizaciji Turističke zajednice Grada Opatija nudit će posebne ponude i prigodno osmišljene pakete, a za brzo vraćanje u formu nakon hladnih zimskih mjeseci pobrinut će se najpoznatiji hrvatski trener Mario Mlinarić.
Kako su poručili organizatori, svake nedjelje u ožujku na kupalištu Slatina Mlinarić će voditi treninge na otvorenom, s početkom u 10 sati. Vježbanje pod budnim okom tog magistra kineziologije koji spada među najbolje motivatore i zagovornike zdravog načina života, idealan je način za stvaranje dobre pripreme za samostalne fizičke aktivnosti, a sudjelovanje na treninzima je besplatno.


Nordijsko hodanje


Odlično »zagrijavanje« za nedjeljne treninge s Marijom Mlinarićem bit će subotnje nordijsko hodanje uz stručno vodstvo licenciranih voditelja KŠR-a Gorovo iz Opatije, koje se nastavlja i nakon ožujka te traje sve do svibnja. Subotom ispred Ville Angioline u 10 sati kreću rute koje će povezati fizičku aktivnost, uživanje u prirodi i upoznavanje opatijske kulturne i povijesne baštine, a organizatori su pripremili štapove za nordijsko hodanje za 40 osoba.


Također, najavljena je i humanitarna trail utrka »Noćna rika Carmen Sylva« sa startom na kupalištu Slatina u subotu, 14. ožujka u 20 sati. Umjesto kotizacije za utrku skupljat će se donacije za Udrugu osoba s invaliditetom Grada Opatije, a nakon prolaska kroz cilj staze duge 7 kilometara koja prolazi šumskim šetalištem Carmen Sylva, nastavit će se druženje uz DJ-a na Slatini.


Tjedan dana kasnije, u subotu, 21. ožujka, održat će se radionica osobnog razvoja »Ljubav i zahvalnost«, koju će voditi bioterapeut Damir Manola, u Kulturnom domu Zora s početkom u 16 sati. Broj mjesta je ograničen te je potrebna prethodna prijava putem weba www.damirmanola.com.


Duga povijest


Posebnim ponudama u projekt su se uključili: Thalassotherapia Opatija, Wellness&spa centar Laurus, Anti-aging centar Markušić, Ortosan Medical Wellness centar, Učilište Lovran – Medical wellness akademija, Wellness&spa centar Navis, Hotel Savoy, Hotel Milenij, Hotel 4 opatijska cvijeta, bioterapeut Manola.


– Projekt »Opatija – oaza zdravlja i wellnessa« temelji se na dugoj povijesti Opatije kao lječilišne destinacije i suvremenim dostignućima zdravstvenih ustanova i wellness centara kao nadogradnji te stoljetne tradicije, vezane uz 4. ožujka 1889. godine, kada je Opatija proglašena službenim kraljevskim klimatskim lječilištem.


Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u istraživanju ponude opatijskih spa&wellness i zdravstvenih centara te iskoristite dolazak ljepših dana za aktivnosti na otvorenom – izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Grada Opatije.