Rab

Od izbora kralja do suđenja Juri Piškancu – samo zabava

Hrvoje Hodak

Program rapskog karnevala bogat je događanjima za sve uzraste / Foto Hrvoje HODAK

Program rapskog karnevala bogat je događanjima za sve uzraste / Foto Hrvoje HODAKRAB  Podizanjem karnevalske zastave i predajom ključeva grada meštrici karnevala, sutra će započeti ovogodišnje karnevalske svečanosti u organizaciji Karnevalskog odbora Grada Raba.


Istoga dana u Kinu Rab s početkom u 19 sati voditeljsko-komičarski dvojac Mario Lipovšek Battifiaca i Davor Jurkotić (Bele udovice), uz vesele taktove grupe Cukar i Caffe, još će jednom svojim specifičnim humorom začiniti izbor za kralja rapskoga karnevala.


Udruga Komin ponovo će svojim angažmanom djeci uljepšati dvije karnevalske nedjelje (9. i 16. veljače), a draški Beli maškari 22. veljače nastavit će svoju lijepu tradiciju maškarane promenade mjestom uz završno sučeljavanje »Dva pokaranih« na prostoru ACI marine s početkom u 16 sati.
Nedjelja 23. veljače rezervirana je za uvijek veselu i brojnu Dječju redutu čiji će se program, nakon okupljanja na Trgu sv. Kristofora u 14.30 sati, nastaviti pola sata kasnije u gradskoj sportskoj dvorani.


Za završni dan mesopusta, u utorak 25. veljače, rapske će se maškare najprije okupiti u 14 sati na Trgu sv. Kristofora, odakle će se u povorci uputiti prema Trgu Municipium Arba na kojem će u 15 sati početi tradicionalno Suđenje Juri Piškancu, rapskom zlotvoru i dežurnom krivcu za sve nedaće koje su pogodile Rab u protekloj godini. Za gastronomsku ponudu bit će zadužene Udruga Komin i DŠR Kampor, a u glazbenom dijelu programa maškare će zabavljati grupa Pešekani. (H. H.)