Humanost

Od danas na Krku akcija “Zajedno možemo više”

Mladen TrinajstićCaritas Biskupije Krk i otočna trgovačka kompanija »Trgovina Krk« iz Malinske pokreću ovih dana zajedničku humanitarnu akciju nazvanu »Zajedno možemo više«. Cilj ovog već tradicionalnog zajedničkog plemenitog projekta ovog je puta prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za otočane u potrebi.


Uoči Božića, odnosno od danas pa do 24. prosinca, u čak 28 otočnih trgovina tog sveprisutnog malinskarskog prodajnog lanca bit će postavljene posebno označene kutije, odnosno košare, u koje će, baš kao što su to i do sad u više navrata običavali činiti, kupci moći odložiti prethodno kupljene proizvode namijenjene pomaganju njihovih socijalno ugroženih sumještana.


Vrijedni volonteri župnih caritasa potom će se pobrinuti o evidentiranju i preuzimanju doniranih proizvoda koji će, naglašavaju organizatori, promptno biti dostavljeni korisnicima programa te biskupijske humanitarno-socijalne organizacije. Primarni cilj akcije je da se prikupljeni proizvodi distribuiraju do krajnjih korisnika iz mjesta u kojem su donirani odnosno mjesta ili grada u kojem se nalazi trgovina. U slučaju da u mjestu doniranja nema takvih potreba ili ako se eventulano prikupi više od potrebnoga, biskupijski Caritas prikupljenu će hranu i higijenske potrepštine proslijediti onima koji su u potrebi u drugim otočnim mjestima, ističu združeni biskupijski humanitarci i krčki trgovci pozivajući otočane da se odazovu njihovom pozivu i uključe ovom hvalevrijednom nastojanju uljepšanja blagdanskog vremena onima kojima je pomoć najpotrebnija.