Vlasnici LRH-a se predomislili

Obrat u Opatiji: Austrijanci odustali od kupnje Belvedera i Casina Rosalije

Marina Kirigin

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Gruntovnica u Opatiji dopustila je upis u zabilježbe spora u tužbi koju je Edin Delibegović podnio protiv LRH-a i nakon toga je tom tužbom obuhvatio i G.H.B. kao stečajnog dužnikaOPATIJA  Tvrtka Holster Privatstiftung iz Austrije, iza koje stoje aktualni vlasnici Liburnia Riviera Hotela, odustala je od kupnje opatijskog hotela Belvedere s depandansom i Casinoa Rosalia.


Naime, iako im je rješenjem Trgovačkog suda omogućena kupnja, aktualni vlasnici LRH-a odustali su od kupnje zbog promijenjenih okolnosti u odnosu na uvjete javnoga poziva.


Loris Rak, stečajni upravitelj tvrtke G.H.B. u stečaju, objasnio je da su kupci odustali zbog promjena uvjeta u odnosu na one koji su se našli u oglasu.
Naime, Rak kaže da je u međuvremenu gruntovnica u Opatiji, po njihovom viđenju, neosnovano dopustila upis u zabilježbe spora u tužbi koju je Edin Delibegović podnio protiv LRH-a i nakon toga je tom tužbom obuhvatio i G.H.B. kao stečajnog dužnika.


Iako se nakon toga pregovaralo s kupcima, Rak kaže da ih je ta dodatna okolnost, evidentirana u gruntovnici, na neki način demotivirala.


Podsjetimo, Trgovački sud poništio je odluku skupštine vjerovnika, čime je dozvoljena prodaja navedena tri opatijska objekta koja već značajan period propadaju i predstavljaju ruglo u turističkoj Opatiji. Na javni natječaj za prodaju tri objekta u vlasništvu tvrtke G. H. B. u stečaju javila se samo austrijska kompanija uime vlasnika LRH te ponudila početnu cijenu.


Delibegović, koji je nakon sudskog procesa dokazao većinsko vlasništvo u tvrtki G. H. B., ali ne prije nego što je ona otišla u stečaj, istaknuo je da je cijena daleko ispod vrijednosti triju objekata koje je sudski vještak procijenio na 211 milijuna kuna.


S njegovom tvrdnjom složio se i stečajni upravitelj Loris Rak, međutim, ipak je dao preporuku za prodaju budući da ona za nove vlasnike donosi i određene rizike, a iznosom od 82 milijuna kuna zatvaraju se sva potraživanja u stečajnom postupku.