Uručenje

Obitelji Zaharija donacija od 15.000 kn

Biljana Savić

Foto S. Ježina

Foto S. JežinaHRELJIN Župnik župe u Viškovu mons. Ivan Nikolić i župni vikar vlč. Miroslav Pergl danas su hreljinskoj obitelji Zaharija uručili donaciju od 15.000 kuna. Podsjetimo, 11. siječnja ove godine obitelj Zaharija koja ima sedmero malodobne djece ostala je bez krova nad glavom uslijed požara koji je progutao cijeli gornji kat kuće u Ružić Selu gdje je u podstanarskom stanu živjela ova obitelj.


Novi, privremeni dom pružila im je Danijela Ristić, sestra sedmostruke majke Mihaele Zaharija. Danijela Ristić i sama je majka troje malodobne djece, pa je sada pod ovim krovom, također na Hreljinu, ukupno deset malodobne djece.


– Čim sam čuo što se dogodilo ovoj mladoj obitelji, odlučio sam da ćemo im pomoći, mještani župe u Viškovu su se odazvali i u roku od dva tjedna prikupili smo 15.000 kuna, mještani Viškova pokazali su veliko srce za svakoga čovjeka, a pogotovo za čovjeka koji treba pomoć, kazao je jučer mons. Nikolić koji je u društvu vlč. Pergla jučer uručio Mihaeli Zaharija prijeko potreban novac. Inače, vlč. Pergl je, moglo bi se reći, duhovni kum obitelji Zaharija, jer je krstio svo sedmero djece, s obzirom na to da je u to vrijeme bio hreljinski župnik.
Grad Bakar je ovoj obitelji već osigurao smještaj u nastavničkom stanu na Zlobinu. Stan je u vlasništvu škole, a obitelj Zaharija će sredstvima od donacija i uz pomoć Grada Bakra urediti višesobni stan kojemu treba srediti podove, zidove i prozore, dok će Grad pomoći s nabavkom namještaja.