Rasadnik kadrova

Novi stipendisti NP Plitvička jezera

Marin Smolčić

Foto: M.SMOLČIĆ

Foto: M.SMOLČIĆPLITVIČKA JEZERA  Srednja ugostiteljska škola Plitvička jezera u Korenici godinama je pravi rasadnik kadrova koji lako pronalaze posao u obližnjem nacionalnom parku, ali i diljem Hrvatske.


U hotelu „Jezero“ na Plitvičkim jezerima jučer je Javna ustanova “Nacionalni park Plitvička jezera” dodijelila  stipendije učenicima Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice.


Pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 1.800 kuna ostvarilo je ukupno 16 učenika prvog razreda (smjer kuhar, konobar i hotelijersko-turistički tehničar), temeljem provedenog „Javnog poziva za stipendiranje učenika u ugostiteljskim zanimanjima Srednje škole Plitvička Jezera“.Na dodjeli stipendija čestitke učenicima na ostvarenom uspjehu uputio je ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

-Doista sam sretan i ponosan što je Park dobio nove stipendiste i što se projekt stipendiranja učenika započet prošle godine uspješno nastavlja. Veseli me što učenici prepoznaju prednosti koje mogu ostvariti obavljajući praksu i radeći u javnoj ustanovi utemeljenoj na načelima društveno odgovornog poslovanja kakva je Nacionalni park Plitvička jezera.
Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera provodi projekt stipendiranja učenika u suradnji sa Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice, sa zajedničkim ciljem usmjerenim na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu, mogućnost zapošljavanja i razvoj karijera, što rad u turizmu čini inovativnim i dugoročno održivim, zaključio je ravnatelj Kovačević.


Kroz projekt koji je s provedbom započeo prošle godine i koji se uspješno nastavlja, Nacionalni park Plitvička jezera trenutno stipendira ukupno 49 učenika.