Savršen dan na moru

NOVI SJAJ STAREGA BANJA U Opatiji otvoreno obnovljeno legendarno kupalište Angiolina

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Spektakularnu premijeru uz šampanjac i birana jela, uveličali su mnogobrojni uzvanici, šarmantne kupačice i mnoge dotjerane dame, a novo kupalište Angiolina je svih oduševiloOpatija je večeras dobila novo mjesto ne samo za kupanje i zabavu, za provođenje »ludog ljeta« i uživanje u glazbi i ugostiteljskim sadržajima, već i mjesto koje na najbolji način spaja povijest i današnji trenutak.


Uz svečani program u večernjim satima, otvoreno je preuređeno i obnovljeno kupalište Angiolina, po uzoru na legendarni »stari drveni banj«, no za razliku od davne 1884. godine, sada, 2017. godine obogaćen modernim arhitektonskim elementima i sadržajima.


Foto S. Drechsler


Foto S. Drechsler

Na gotovo 400 kvadrata prostora raspoređenog na dvije etaže, nalazi se sve ono što treba modernim kupačima za njihov »savršen dan na moru«, a sve to prati ponuda u kafiću i barovima, te još i popratni sadržaji poput riječke brijačnice Gentlemen’s Shop, tattoo studija Nero Ink Kristine Šalinović i Enrica Miglioratija, te pop-up store poznatog hrvatskog modnog dvojca ELFS. Obnovljeni kupališni paviljon Angiolina, smješten kraj istoimenog parka i Ville u kojoj se zapravo rodio hrvatski turizam, od jučer su mjesto gdje »stanuje« moda i ljepota… Spektakularno otvorenje uz šampanjac i birana jela, uveličali su mnogobrojni uzvanici, šarmantne kupačice i mnoge dotjerane dame, a novo kupalište Angiolina je svih oduševilo.


– Zahvaljujući gradonačelniku Ivi Dujmiću i njegovim velikim željama da Lido i Angiolina budu izgrađeni, što nije bilo jednostavno, na kraju, nakon nekoliko godina – ovo je rezultat. Smatram da je sve ovo jedan veliki uspjeh i mislim da su Bevanda Beach Resort Lido i Angiolina okidač za Opatiju budućnosti u kojoj turizam mora biti drugačiji i ovakve investicije nam moraju biti pravilo. A što se tiče kupača sa »šugamanima« koji nas prozivaju, nije točno da smo ja ili moji djelatnici tjerali kupače, već smo samo za vrijeme gradnje udaljavali djecu s gradilišta zbog opasnosti. Napravili smo možda najljepšu plažu u Hrvatskoj i u svakom slučaju nećemo tjerati kupače, svi mogu slobodno doći – rekao je na svečanom otvorenju vlasnik kupališnog resorta Zoran Maržić.


Među uzvanicima je bio i vlasnik Jadran Galenskog laboratorija Ivo Usmiani, koji također za novu Angiolinu ima samo riječi hvale.


– Oduševljen sam, jer Opatija je oduvijek bila mondeno središte i ovaj objekt je upravo na tome tragu vraćanja starog sjaja ovome gradu. Nova Angiolina je pun pogodak – rekao je Usmiani.


Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić uživao je na krovu »starega banja na novi mod«.


– Stvaramo novo lice Opatije i moramo shvatiti da samo ulaganjima dižemo kvalitetu življenja u ovome gradu. Ovo je ljepotica koja pripada svima nama, a iako je bilo puno skeptika, uvijek sam vjerovao u poduzetnički duh Zorana Maržića, što se na kraju pokazalo točno. Tko ovdje dođe ne može se ne diviti ovoj ljepoti i činjenica je da se Opatija mijenja na bolje – rekao je Dujmić.