Investicijski ciklus

Nova vizura Opatije i Ičića – niču novi hoteli, obnavlja se lungomare

Aleksandra Kućel Ilić

Hotel Giorgio II u izgradnji - Ičići će do ljeta dobiti veliki hotel s pogledom na Kvarnerski zaljev / Foto Marin ANIČIĆ

Hotel Giorgio II u izgradnji - Ičići će do ljeta dobiti veliki hotel s pogledom na Kvarnerski zaljev / Foto Marin ANIČIĆ

Mjesni odbor Punta Kolova želi da poznata lokacija u Opatiji, Grotta del diavolo, opet postane mjesto za skokove u more s visine od 10-ak metara, te su zbog preuređenja zelene površine ispod šetnice na stjenovitom terenu angažirali alpinističku tvrtkuOPATIJA/IČIĆI – Uz obalni pojas koji spaja Opatiju i Ičiće, velike investicije zahvaljujući kojima će Opatijska rivijera dobiti nove hotelsko-ugostiteljske kapacitete, otvaraju potpuno nove vizure. Poznato je da se već za ljetnu sezonu 2017. godine, ovdje planiraju otvoriti veliki obiteljski hotel »Giorgio II« u vlasništvu Liburnia Riviera Hotela, te u susjedstvu mali, no luksuzni butik hotel »Mali raj« u vlasništvu poznatog opatijskog ugostitelja Mile Sesara. Višednevno razdoblje sunčanih prosinačkih dana na ispraćaju 2016. godine mnogi su koristili za šetnje uz lungomare, pa su i konture budućih hotelskih kapaciteta mnogima »zapinjale za oko«.


Pet katova


Moderni hotel na pet katova izgrađen na lokaciji bivšeg motela Ičići s depandansama imat će 180 soba s balkonima i jedinstvenim pogledom na Kvarnerski zaljev. Raspolagat će s hotelskom plažom i vanjskim bazenskim kompleksom sa sunčalištem, te raznim sadržajima za djecu i odrasle i bit će prvi hotel u Ičićima. Tako će uz samu marinu, u susjedstvu niknuti vrlo atraktivno zdanje za koje se vjeruje da će itekako dopridonijeti ukupnom dojmu ovog atraktivnog dijela Opatije. Pansion i restoran »Mali raj« do ljeta će se pretvoriti u hotel s pet zvjezdica, a raspolagat će sa sedam apartmana i deset dvokrevetnih soba, te poznatim, no sada renoviranim restoranom.


Također, kako bi sve bilo u znaku investicija i radova, u sve ovo što se događa u ovom dijelu grada gdje se već danima radi punom parom uključio se i Mjesni odbor Punta Kolova.
Kako nam je javio Vlado Vošlajer, predsjednik MO Punta Kolova, započeo je projekt uređenja zelene površine ispod šetnice. Zahvat se provodi na potezu od područja ispod Ville Ariston pa do dionice poslije lokacije Grotte del diavolo. Vrlo zahtjevan zahvat izvodi alpinistička tvrtka pošto je teren stjenovit, pa čak i do 17 metara visine. Vrijedi reći i da se spomenuti zahvat financira isključivo iz sredstava MO-a Punta Kolova.


Prva faza gotova


– Prva faza je završena i sada taj dio izgleda reprezentativno, a turisti fotografiraju tu najvišu točku naše šetnice zbog jako atraktivnog izgleda. Grotta del diavolo će opet biti aktivno mjesto za skokove u more s visine od 10-tak metara, baš kao i za penjanje. Plan i velika želja nam je da lokacija ponovo oživi i postane dio turističke ponude Opatije. Zahvaljujemo Gradu i tvrtki Parkovi d.o.o. na pomoći oko realizacije ovog projekta – rekao je Vošlajer.


Navodi i kako je spomenuti zahvat dosad jedan od većih u povijesti Mjesnog odbora Punta Kolova. Očito je da su se nakon višegodišnje stagnacije, neki projekti uspjeli pokrenuti s mrtve točke, a velike investicije su potaknule i mnoge manje, ali hvale vrijedne projekte, poput ovog u režiji MO Punta Kolova.