Bečki bal

Noć valcera u hotelu Kvarner: Bal koji je spojio Opatiju i Beč

Sandy Uran

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Svečani bal otvoren je bečkim valcerom koji je na plesni podij privukao mnoge uzvanike. Veleposlanik Republike Austrije u Zagrebu dr. Josef Markus Wuketich rekao je kako je ovo prvi put da je na Bečkom balu i u Opatiji te da su ga se i večer i bal izuzetno dojmili.OPATIJA – Dame u večernjim haljinama i gospoda u odijelima, u skladu s dress codeom primjerenim za jedan bal, prizor je koji je sinoć vladao u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, gdje je kao kulminacija Bečkog tjedna u Opatiji, održan već tradicionalni, dvanaesti po redu Bečki bal.


Grad Opatija u suradnji s Bečom organizirao je bal kojem su nazočili brojni gosti iz Austrije, ali i drugih zemalja.


Otvorili su ga Hochmeisteri i Deutschmeisteri iz Beča, a uslijedio je nastup plesne škole Wiener Tanzkomitee pod vodstvom Michaela Badina i orkestra Original Wiener Strauss Capelle.
Riječ je o balu koji spaja dva grada, a nazočili su mu brojni uzvanici. Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prigodnim je govorom istaknuo važnost ovog bala, a pozdravni govor održao je i predsjednik Gradskog vijeća Beča DI Omar Al-Rawi koji je naglasio kako se u 40 zemalja širom svijeta godišnje organizira 450 bečkih balova, ali da mu je ovaj u Opatiji jedan od najdražih.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran KaruzaSvečani bal otvoren je bečkim valcerom koji je na plesni podij privukao mnoge uzvanike. Veleposlanik Republike Austrije u Zagrebu dr. Josef Markus Wuketich rekao je kako je ovo prvi put da je na Bečkom balu i u Opatiji te da su ga se i večer i bal izuzetno dojmili.


foto: screenshot


foto: screenshotBrojni gosti među kojima su bili bivši predsjednik Stjepan Mesić, ambasadorica Filipina u Austriji Maria Cleofe R. Natividad, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, saborski zastupnik Domagoj Milošević, predsjednica Lions kluba Opatija Snježana Čačić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, predsjednik Gradskoga vijeća Fernando Kirigin i dogradonačelnica Opatije Vera Aničić, ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović, članovi reda The Imperial and Royal Order of Saint George, prof. Theodor de Canziani i još mnogi drugi, tijekom večeri su, osim u plesu, uživali i u ispijanju pjenušca te u brojnim delicijama, među kojima je posebno mjesto zauzimala nezaobilazna saher torta.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran KaruzaVatrometom je priveden kraju još jedan lijepi Bečki bal koji predstavlja reminiscenciju minulih vremena.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran Karuza