Nema novo zaraženih, u Gospiću podignut šator za pregled oboljelih

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ Prema današnjem izvješću Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije do sadaje pod samoizolacijom ukupno bilo 502 osoba, pod aktivnim nadzorom je 197 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 21 osobom od kojih je 19 negativno, 1 pozitivan te se rezultati jednog testiranja čekaju rezultati.


U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske vršili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja izrečenih mjera samoizolacije. Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te su danas na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 18 propusnica.


U koordinaciji sa Stožerom u Gospiću je još prije desetak dana donesena je odluka da se u kvartu Brioni u postojećim prostorijama zdravstvene namjene opremi izdvojena ambulanta za preglede pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom.
Danas se otišlo korak dalje pa su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Gospić ispred ambulante podigli šator. Kako nas je izvjestio direktor GD Crvenog križa Vlado Brkljačić riječ je o standardnoj proceduri, pri čemu se prvi pregledi vrše u šatoru, prije ulaska u ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom.