INVESTICIJA

Naziru se obrisi novog vatrogasnog doma na Škrljevu

Sanja Gašpert

Foto M.GRACIN

Foto M.GRACIN

Objekt će imati sve sadržaje koji su potrebni vatrogasnom domu; garažni prostori, radionice, spavaonice, kancelarije i sve što je potrebno za funkcioniranje domaŠKRLJEVO – Krajem prošle godine započela izgradnja novog vatrogasnog doma Škrljevo, koji se gradi na samom ulazu u naselju Škrljevo, neposredno uz Industrijsku zonu Bakar, na novoformiranoj katastarskoj čestici broj 371/2 k.o. Škrljevo, teče prema planu i već se naziru obrisi novog objekta.


Dugo na čekanju


Investicija je vrijedna 11.486.000 kuna s PDV-om, predviđeni rok izgradnje je deset mjeseci, investitor je Grad Bakar, a izvođač radova Novotehna d.d. U proteklih nekoliko mjeseci izvedeni su pripremni radovi, zemljani radovi strojnog širokog iskopa interne prometnice, iskopa za budući jog, kao i temelja.


Betonirana je temeljna ploča te izvedeni radovi pripreme armature. Trenutno se izvode radovi na betoniranju armiranobetonskih zidova, a uskoro kreće ugradnja vodovodnih cijevi, sanitarne i oborinske kanalizacije na internoj prometnici, kao i postavljanje instalacija oko objekta.Vatrogasni dom DVD-a Škrljevo, koje je osnovano prije četrdeset godina, čeka već punih dvadeset godina i u ovom trenutku kreće njegova izgradnja.
Lokacija doma izuzetno je povoljna jer se nalazi na samom ulazu u naselje, a i u Industrijsku zonu, koja u ovom trenutku s realizacijom svih projekata koje se odrađuju postaje najveća zona u Hrvatskoj i najopremljenija svom drugom infrastrukturom.


U Gradu Bakru ističu kako je ova lokacija izgradnje vatrogasnog doma vrlo značajna i u onom dijelu budućeg širenja zone, a i sigurnosti svih poslovnih objekata koji se nalaze na tom prostoru. S novim vatrogasnim domom koji će imati sve potrebne prostorije, skladišta, garažne prostore, parkirne prostore, uz manji sportski teren pored samog doma, s hortikulturnim uređenjem tog prostora, naselja Škrljevo i Kukuljanovo, kao i sama zona dobit će jedan kvalitetan sadržaj.


Pristupna cesta


Vatrogasni dom gradi se na čestici od 4.648 četvrornih metara, veličine 910 m2 bruto površine, ima pristupnu cestu duljine 85 metara, koju treba također izgraditi.


Uz objekt je petnaest parkirnih mjesta za korisnike vatrogasnog doma. Objekt se sastoji od svih mogućih sadržaja koji su potrebni vatrogasnom domu, a to su garažni prostori, radionice, spavaonice, kancelarije i sve drugo što je potrebno za funkcioniranje takvog vatrogasnog doma.