Opatija blista

Najljepši Advent uz more: Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Cijena klizanja jednaka je kao lani: za 30 minuta uz najam klizaljki potrebno je izdvojiti 10 kuna, a za 60 minuta 20 kuna. Za klizanje s vlastitim klizaljkama cijena je dvostruko nižaOPATIJA  Uvod u najljepše razdoblje u godini u Opatiji počinje danas, kada se otvara »Najljepši Advent uz more«, a od nedjelje nadalje, na Ljetnoj pozornici će biti otvoreno klizalište. »Ledena čarolija« otvara vrata 1. prosinca, a klizalište će biti okruženo adventskim kućicama i mnoštvom treperavih lampica.


– Klizalištem će prvi proklizati članovi Klizačkog kluba Medo iz Zagreba koji će u 17 sati izvesti predstavu na ledu »Zapetljana ledena priča«. Program otvorenja nastavlja se u 19 sati koncertom Trija Asi – najavili su iz Festivala Opatija.


Adventske kućice


Radno vrijeme klizališta bit će od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom do 22 sata. Subotom klizalište radi od 10 do 22 sata, a nedjeljom od 10 do 21 sat. Adventske kućice postavljene uz klizalište nudit će bogatu gastronomsku ponudu, a radit će od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom od 13 sati sve do ponoći. Subotom će kućice raditi od 10 sati do ponoći, a nedjeljom od 10 do 21 sat.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin

Kako su poručili iz Festivala Opatija, cijena klizanja ostaje ista kao prijašnjih godina: za 30 minuta s uključenim najmom klizaljki potrebno je izdvojiti 10 kuna, a za 60 minuta 20 kuna. Za one koji kližu uz pomoć vlastitih klizaljki, cijena je dvostruko niža.


Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), u vremenu od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Cijena škole klizanja je 150 kuna za jednog, odnosno 200 kuna za dva polaznika iz iste obitelji, a uključuje osam sati klizanja (60 minuta) i najam klizaljki.


Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 4. do 20. prosinca 2019., a drugi termin je od 23. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020. Prijave za prvi termin škole klizanja primat će se od 1. do 4. prosinca u radno vrijeme klizališta, do popunjenja upisne kvote (20).Festival Opatija će organizirati adventski program i u centru Gervais. U nedjelju, 15. prosinca u 11 sati, B Glad Produkcija iz Zagreba će u predstavi »Kako je vilenjak spasio Božić« na zabavan i interaktivan način ispričati priču o snazi dječje mašte i vjerovanju u blagdansku duh. Svečani božićno-novogodišnji koncert »Radosne note Božića« u nedjelju, 22. prosinca u 20 sati donose Renata Sabljak i Đani Stipaničev u pratnji Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića.


Ulaznice za oba programa mogu se kupiti u Festivalu Opatija i na prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr. A kako bi adventsko raspoloženje što prije započelo, Festival Opatija građanima 7. prosinca s početkom u 19 sati poklanja koncert »Najljepše blagdanske pjesme« obitelji Šober u svečanom ambijentu crkve sv. Jakova u Opatiji. Poznate melodije blagdanskih pjesama izvest će Bojan Šober (bariton) i Olga Šober (sopran) u pratnji Nade Matošević na orguljama.Dva dočeka Nove


Posjetitelje Ljetne pozornice u prosincu će petkom i subotom u večernjim satima zabavljati razni glazbeni izvođači poput Klape Nevera, akustičnog dua Blu:kanu, Koko Nut, veselog Tria Pokle i DJ-a Tijame.


– Pored središnjeg dočeka na tržnici i drugim opatijskim lokacijama, Novu godinu na Ljetnoj pozornici možete dočekati čak dva puta! Najmlađi će točno u podne uz balone i vatromet dočekati »malu« Novu godinu, a uzbudljivo iščekivanje počinje od 11 sati, uz ples, pjesmu, razne igre i radionice s kostimiranim animatorima. U 22 sata na pozornicu uz klizalište penju se Dellboysi čiji će raspoložen nastup ispunjen zvukovima rocka, countryja i rockabillyja posjetitelje energično uvesti u novu godinu – naveli su iz Festivala Opatija.