O prozivkama vijećnika PGS-a

Načelnik Općine Lovran Alan Sanković: Sinčićeve optužbe neutemeljene

Marina Kirigin

Jelena Markić, Branislav Petković, Mišo Škorić i Alan Sanković na jučerašnjoj konferenciji za novinare / Snimio Vedran KARUZA

Jelena Markić, Branislav Petković, Mišo Škorić i Alan Sanković na jučerašnjoj konferenciji za novinare / Snimio Vedran KARUZA

Načelnik Alan  Sanković  pobio je sve tvrdnje PGS-ovog vijećnika  Sinčića koji ga je nedavno prijavio zbog prijetnje, te javno prozvao da se iživljava na svojim suradnicima i da je restoran »Kvarner« u središtu Lovrana prodan pod nejasnim okolnostimaLOVRAN Načelnik Općine Lovran Alan Sanković i njegovi suradnici na jučerašnjoj press konferenciji pobili su sve tvrdnje lovranskog vijećnika Nenada Sinčića izrečene na posljednjoj konferenciji za novinare PGS-a održanoj u Rijeci. Sinčić je, naime, načelnika Općine Lovran prijavio zbog prijetnje i to javno obznanio, konstatirao je kako je lovranski proračun napisan šturo, površno, neprecizno i netransparentno, rekao je kako se načelnik Općine Lovran iživljava na svojim suradnicima, te kako je restoran »Kvarner« prodan pod nejasnim okolnostima.


Odbacivanje teza


Zbog kako kažu lažnih tvrdnji Sinčića, sazvana je konferencija za novinare na kojoj je lovranska pročelnica  iznijela kompletnu kronologiju prodaje restorana »Kvarner«, a potom je Sanković konstatirao kako se u potpunosti može odbaciti teza o veoma nejasnim okolnostima i posebnom ugovoru jer je taj dokument dostavljen i lovranskim vijećnicima.


– Sinčić iznosi da se iživljavam na svojim suradnicima od kojih neki u suzama napuštaju ured i zbog straha od gubitka radnog mjesta o tome šute. Odgovorno tvrdim da to tako nije, kazao je Sanković, a potom zamolio sindikalnog povjerenika Općine Lovran Mišu Škorića da se o tome očituje. Škorić je pročitao izjavu koju potpisuju općinski službenici, a u kojoj se navodi kako su zgroženi navodima Sinčića jer nisu točni. Izjavljuju kako je rad s načelnikom Sankovićem konstruktivan i dinamičan, a međusobni odnosi otvoreni i iskreni.
– Pozivanje na nas, u svrhu političkog razračunavanja, ne prihvaćamo i molimo da nas se u tom smislu ne koristi, stoji u izjavi općinskih službenika.


Usmene prijetnje


Načelnik Sanković osvrnuo se i na optužbe po pitanju lovranskog proračuna. Rekao je kako je taj financijski dokument napisan u zakonom predviđenoj formi, te kako je prošle godine, s ciljem približavanja proračuna građanima, na službenim stranicama  predstavljen i Proračun za građane za 2016. godinu.


– U njemu je prikazano na koji način Općina raspolaže sa sredstvima građana. Sam proračun u cijelosti je objavljen na našoj internet stranici i građani Lovrana su ga mogli komentirati, te je kao takav prošao javnu raspravu. Negativnih komentara nije bilo, osim, kako vidim, naknadno od vijećnika Sinčića, koji bi trebao znati pročitati takav dokument jer je isti baza rada u JLS, tim više što smo i ove, kao i svake godine dosad, imali prije sjednice Vijeća, radni sastanak gdje su svi vijećnici mogli postavljati pitanja, ukazivati na propuste ili davati sugestije. Na tom radnom sastanku Sinčića nije bilo. Kako gospodin Sinčić iznosi laži, te je i e-mail koji je dostavio policiji izvučen iz konteksta naše privatne prepiske i prepravljen da nalikuje na prijetnju, a to znam s obzirom na to da sam već bio na obavijesnom razgovoru, te je cijela ova »konstrukcija laži« usmjerena samo da bi mi nanijela štetu kao javnoj osobi, u zaštiti svojih prava pokrenuo sam sudsku parnicu. Dotični već više od pola godine, kada je prestala naša suradnja zbog njegovih izjava – što mogu potvrditi svjedoci na sudu, usmeno prijeti i iznosi optužbe na razne načine pa očekujem daljnje laži i klevete na moj račun – zaključio je Sanković na jučer održanoj press konferenciji kojoj je uz sindikalnog povjerenika Škorića, pročelnicu Jelenu Markić, nazočio i zamjenik načelnika Branislav Petković.