TURISTIČKI SADRŽAJI

Na šetnicu oko jezera Bajer stižu nove sprave za vježbanje

Danijela Pleše

Već je lani postavljeno deset sprava, a ove godine još devet. U projekt je uloženo oko 200 tisuća kuna, što uključuje i uređenje klupica u neposrednoj blizini pojedinih sprava te oko šetnice. Također, na Čoki je postavljena pametna klupa, a majavljena su i ulaganja u jezero LepenicaFUŽINE Na tiskovnoj konferenciji održanoj u zgradi Općine Fužine predstavljena su nova ulaganja na području Fužina kojima je cilj dodatno ojačati turizam. Konkretno, turističku ponudu dodatno su obogatile sprave za vježbanje koje su postavljene oko šetnice kraj jezera Bajer.


Pametna klupa


– Želja nam je privući nove turiste koji će se možda i dodatno zadržati na našem području zbog određenih sadržaja. Konkretno, već smo lani krenuli s postavljanjem deset sprava za vježbanje na šetnici oko jezera Bajer, a ove godine smo postavili još devet novih sprava. U projekt je uloženo oko 200 tisuća kuna, što uključuje i uređenje klupica koje se nalaze u neposrednoj blizini pojedinih sprava te oko šetnice. Vrijednost sprava je 155 tisuća kuna, a Primorsko- goranska županija sudjelovala je s 40 tisuća kuna.


Također smo na djelu koji je prozvan Čoka kraj jezera Bajer postavili pametnu klupu u cilju privlačenja turista da se što duže zadrže kod nas te da budu zadovoljni. Osim toga, slijedi i ulaganje u jezero Lepenica za koje priželjkujemo da postane turistički adut važan za naše područje. Izletnički brod Sveti Anton preselit će se s jezera Bajer na jezero Lepenica, a u sklopu raznih natječaja te projekata potrudit ćemo se urediti pristanište te plažu – pojasnio je načelnik Općine Fužine David Bregovac.
Osim onih vezanih uz razvoj turizma, novinarski upiti usmjerili su i na aktualni problem nedostatka parkinga koji posebno do izražaja dolazi u vrijeme ljetne sezone, kada automobili znaju biti parkirani na sve strane.


Nova parkirna mjesta


– Trenutno imamo preko tridesetak uređenih parkirnih mjesta što smo djelomice uspjeli i lani srediti. Ove godine nam je u planu početi uređivati i parkiralište kraj Vatrogasnoga doma u Fužinama te na još nekoliko manjih mjesta gdje bi uspjeli dobiti oko stotinjak parkirnih mjesta. Ove godine naplate parkiranja neće biti, a o mogućem uvođenju naplate za 2020. godinu ćemo razmisliti te donijeti odluke.


Napomenuo bih i da se naš komunalni redar, završivši potrebnu edukaciju u u Zagrebu, prekvalificirao za prometnog redara te će već polako početi uvoditi red na cestama na području Fužina, pogotovo u vrijeme ljetne sezone kada su gužve velike, auti ostavljeni posvuda gdje se ne smije, a sami pješaci time ugroženi – pojasnio je načelnik Općine Fužine David Bregovac.


Sve u svemu, Fužine se spremaju za novu turističku godinu, u kojoj se ponovno nadaju premašiti prošlogodišnje impresivne rezultate, poput čak 30 tisuća noćenja, što je za ovu malu goransku općinu itekako veliki uspjeh i izaziva ponos.