HT otklonio kvar

Na području Malog Lošinja popravljene telefonske linije

Hina

Ilustracija / Foto Arhiv NL

Ilustracija / Foto Arhiv NLRIJEKA - Radovi na popravku kvara zbog kojeg je u subotu došlo do prekida telekomunikacijskog prometa na području Malog Lošinja i okolnih mjesta dovršeni su u 20 sati i 15 minuta, u tijeku je stabilizacija usluga, a većina korisnika može koristiti telekomunikacijske usluge, obavijestili su iz Hrvatskog telekoma (HT).


Iz HT-a u priopćenju navode da je do prekida je došlo uslijed izvođenja građevinskih radova na izgradnji vodovodne mreže, od strane trećih osoba.


U priopćenju se pojašnjava da je tijekom prijepodneva došlo do prekida svjetlovodnog kabela na području Nerezina te da je to uzrokovalo poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga za korisnike na području Malog Lošinja, Velog Lošinja, Cresa, Oliba, Suska, Silbe i Unija.
Sve raspoložive ekipe HT-a su odmah izašle na teren, no prije početka sanacije bilo je potrebno pričekati da se obavi policijski očevid, nakon čega su u 17 sati započeli radovi na popravku kvara.


Naše ekipe uložile su maksimalne napore kako bi otklonile kvar, pa je sanacija dovršena večeras u 20 i 15 sati, u tijeku je stabilizacija usluga te većina korisnika već može koristiti usluge, naveli su iz HT dodavši da se korisnicima ispričavaju radi poteškoća i eventualnih neugodnosti.