Lička crna kronika

Na ličkom dijelu A-1 pao rekorder s 3,06 promila alkohola, u Brinju gospođa predala mitraljez i mnoštvo streljiva

Marin Smolčić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

S obzirom da su postojale okolnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je uhićen te će protiv njega danas biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a također mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole na 48 sati.OTOČAC – Policijski službenici Policijske postaje Otočac jučer poslijepodne zaprimili su više dojava da osobni automobil zagrebačke registracijske oznake ugrožava sigurnost sudionika u prometu na autocesti A-1 u smjeru Splita. Vozač je krivudao cestom i na koncu se zaustavio na odmorištu. Dolaskom na lice mjesta policija je ustanovila kako je 63-godišnji vozač iz Vrbova Posavskog jedva hodao. Izvršen je alkotest koji je pokazao koncentraciju alkohola od 3.06 g/kg, što je neslavni rekord na ovom dijelu auto-ceste.


S obzirom da su postojale okolnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je uhićen te će protiv njega danas biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a također mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole na 48 sati.


Dobra vijest stiže iz Brinja gdje je jučer jedna gospođa dragovoljno predala mitraljez M-53. U „paketu“ je preuzet i 471 komad raznog streljiva, najviše kalibra 7,9 mm koji koristi predani mitraljez zvan „šaran“. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo je i pohranio vojni materijal u skladište do uništenja.