Zabava u hotelu Ambasador

MEGAGEN GALA PARTY: Pogledajte kako je bilo na večeri mode i humanosti u Opatiji

Srđan Brajčić

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

Ove godine smo odlučili da novac prikupljamo za Udrugu za celijakiju PGŽ-a zbog toga što smo mišljenja da se mora povećati svijest o ovom značajnom izvoru zdravstvenih problema. Osim toga, udruga oboljelih od celijakije školski je primjer kako se posvetiti onima pacijentima kojima su dijagnosticirane kronične bolesti, poruka je dr. Gorana Palčevskog s Klinike za pedijatriju i njezin bivši predstojnik.



U opatijskom hotelu Ambasador kastavski Titanium dent održao je svoju tradicionalnu humanitarnu gala večer pod imenom Megagen Gala, u sklopu koje je priređena i modna revija modnog studia Petra dizajnerice Petre Flerdović, s kojom se prikupljaju sredstva za ustanove i udruge u sustavu zdravstva. Nakon pomoći Klinici za pedijatriju, što je omogućilo obnovu prostora i kupnju potrebnih aparata, preksinoć se prikupljao novac za Udrugu za celijakiju Primorsko-goranske županije.


– Ove godine smo odlučili da novac prikupljamo za Udrugu za celijakiju PGŽ-a zbog toga što smo mišljenja da se mora povećati svijest o ovom značajnom izvoru zdravstvenih problema. Osim toga, udruga oboljelih od celijakije školski je primjer kako se posvetiti onima pacijentima kojima su dijagnosticirane kronične bolesti, poruka je dr. Gorana Palčevskog s Klinike za pedijatriju i njezin bivši predstojnik.


Doktor Palčevski posebno se zahvaljuje supružnicima Vivian i Damiru Jurković, kao istinskim dobročiniteljima koji organiziraju ove humanitarne večeri za domaće zdravstvo. Dodaje pritom da je hrvatska medicina među razvijenijima u svijetu, ali u nekim detaljima treba i ovakav oblik pomoći. Ističe da su u svijetu humanitarne i donatorske večeri uobičajena praksa, na kojima oni koji žele i mogu pomoći imaju priliku to i učiniti kako bi se dodatno podignuli zdravstveni standardi.




Organizatorica večeri Vivian Jurković pojašnjava da je manifestacija osmišljena kao druženje liječnika i prijatelja, tijekom kojeg se novac prikuplja u humanitarne svrhe. Jurković kaže da je upravo doktor Palčevski predložio da se ove godine novac prikuplja za udrugu celijakije.


snimio Ivica Tomić


snimio Ivica Tomić



Predsjednica Udruge oboljelih od celijakije Marina Milinović pojašnjava da su sredstva doista potrebna udruzi u njezinom procesu poboljšanja standarda oboljelih, ali i u procesima edukacije i liječenja bolesti.


– Dobrih ljudi uvijek ima, ovdje su među nama, ali ih treba pronaći. Stoga se zahvaljujemo svima onima koji su dali novac u ovoj humanitarnoj akciji, a napose supružnicima Jurković koji su ovako divno ugostili svoje prijatelje i tako odlučili prikupiti potreban novac. Ova donacija snažan je vjetar u leđa našoj udruzi, kazala je Marina Milinović koja poručuje da je celijakija danas jedna od najraširenijih gastroenteroloških bolesti.