Krabuljni reality

Maškare, ča moru maškare u Driveniku? Čak i oženiti sina

Barbara Čalušić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Jedan u nizu skrovitih bisera prekrasne Općine Vinodolske, podno frankopanske utvrde proteklog je vikenda bio sve samo ne uspavanDRIVENIK – Što povezuje jedan reality show u usponu, sina nekadašnje eurovizijske zvijezde bivše države i krabulje? Pa, logično – Drivenik!


Jedan u nizu skrovitih bisera prekrasne Općine Vinodolske, podno frankopanske utvrde proteklog je vikenda bio sve samo ne uspavan, a za šušur koji neutreniranima može izazvati tahikardiju, pobrinule su se lokalne mesopusne glazbe Grad Drivenik i Galebi sa svojim gostima sa Sužana na Krku i ekipa Nove TV koja je Drivenik izabrala za snimanje treće sezone licence reality showa Ženim sina.


Iako tek kreću s prikazivanjem druge sezone, ekipa showa ohrabrena dobrom gledanošću već radi na trećoj sezoni, u kojoj je jedan od ženika i mladi glazbenik Sebastian Popović, inače sin pjevača famozne Džuli Daniela Popovića.

Dok se pet kandidatkinja maskiranih u anđelice u društvu kamera i producenata pokušavalo izboriti za Sebastianovu naklonost i istovremeno inflitrirati među lokalne štrumpfove, plamene jezike, mačke, mumije i harlekine koji su nestrpljivo iščekivali početak pete šetemane krabulj u driveničkom Domu kulture i nastup Sebastiana Popovića i Supernova banda, ispred doma oglasila se prava kanonada bubnjeva mesopusne glazbe Grad Drivenik i Galebi.


Dečki su se prije toga dobro zagrijali na Bljak festu u Omišlju, a za slučaj da netko u Vinodolskoj dolini ne čuje njihove bubnjeve i glazbu, pozvali su u goste i mesopusnu glazbu iz Bodulije i susjede s Hreljina – Čočman ekspres.


– Maškare va Driveniku organizira Udruga za narodne običaje ka službeno postoji od ’98-oga leta, ma krabulje ovde postoje od davnin. Va udrugi djeluju dvi glazbe – to su mesopusna glazba Grad Drivenik kade nas ima oko pedeset, a to je starija glazba. Va mlađoj glazbi Galebi su mlađi dečki do sedamnajst let, njih je dvajsetak.To znači da nas je va udrugi osademdesetak, ča je jako puno za jedno mesto ko ima samo tristo ljudi, a si mladi, ma i stariji žive za te krabilje va prvon i drugon misecu, rekao je nam je meštar driveničkih krabulj Marin Klarić koji se nije mogao načuditi kako to da u realtiyju Ženim sina nema nikoga iz Drivenika.