Narodna knjižnica

Marijana Perinić i Ante Simonić gostuju u Delnicama

Marinko Krmpotić

Narodna knjižnica i čitaonica Delnice / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Narodna knjižnica i čitaonica Delnice / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Najprije će ovog četvrtka u Lovačkom domu Delnice u 19 sati gostovati Marijana Perinić, hrvatska književnica i stand up komičarka koja će nazočnima predstaviti svoj hvaljeni i od publike odlično prihvaćen roman koji pod nazivom »Jesi li online« nudi zanimljivu priču pet žena koje o svom životu i sudbinama svojih obitelji komuniciraju putem Facebook grupeDELNICE  Za kraj vrućeg kolovoza Narodna knjižnica i čitaonica Delnice najavljuje dva zanimljiva književna gostovanja koja će svakako privući pažnju ljubiteja lijepe riječi.


Najprije će ovog četvrtka u Lovačkom domu Delnice u 19 sati gostovati Marijana Perinić, hrvatska književnica i stand up komičarka koja će nazočnima predstaviti svoj hvaljeni i od publike odlično prihvaćen roman koji pod nazivom »Jesi li online« nudi zanimljivu priču pet žena koje o svom životu i sudbinama svojih obitelji komuniciraju putem Facebook grupe.


Osam dana kasnije, točnije 30. kolovoza, na istom mjestu – u Lovačkom domu Delnice – s početkom u 19 sati poznati hrvatski intelektualac Ante Simonić predstavit će svoj trotomni rad o Zavičaju, točnije Rijeci ni Primorsko-goranskoj županiji.
Ta se trilogija sastoji od knjiga – RIJEKA VREMENA, Drevno susretište zavičajnog i svjetskog; RIJEKA VELIKOG UZLETA, Zavodljivost starog i izazov novog i RIJEKA NOVIH NADANJA, Stvaranje poželjne sadašnjosti i okrenutost budućnosti.


»Riječ o djelu koje sintetizira sveukupno znanje o povijesti svih ljudskih djelatnosti u više tisućljetnom rasponu paralelno donoseći sve ono što je u svijetu u danom trenutku bilo relevantno i važno i kako se to odražavalo na Rijeku, njenu okolicu, te uži i širi zavičaj što praktički podrazumijeva – od Rijeke s prstenom, preko Primorsko-goranske županije do susjednih županija – Istarske i Ličko senjske, a onda i kao širi zavičaj – cijele Lijepe naše«, piše u pozivnici za ovaj zanimljiv literarni događaj.