Škole za Afriku

Mala škola velikog srca u Kosinju pomaže stvarati sretnija djetinjstva

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićKOSINJ Učenici Osnovne škole “Anž Frankopan“ Kosinj zadnji dan u ovoj školskoj godini proveli su u opuštenoj i slavljeničkoj atmosferi. Pred njima su dugi ljetni praznici čiji će najveći dio pripasti igri na prostranim livadama i šumarcima, kupanju na rijeci Lici i pomaganju roditeljima u svakodnevnim poslovima.


Ova mala škola već se proslavila s brojnim uspješno provedenim humanitarnim akcijama. Ostali su zapaženi nastupima na mnogim sajmovima gdje su u humanitarne svrhe prodavali mnoštvo predmeta načinjenih u Učeničkoj zadruzi „Most“.


Tako je danas svih 17 učenika ovu školsku godinu okončalo s humanitarnom akcijom pod nazivom „Škole za Afriku“. Učenici i djelatnici škole, kao i drugi žitelji kosinjske doline sakupili su novčana sredstva u iznosu od 1100 kuna, a sav novac bit će uplaćen na UNICEF-ov račun.
U današnjoj poplavi afera i pronevjera milijuna kuna ovaj se izraz čini smjiješnim. Kosinjski klinci nam svima radosno poručuju:


– Ponosni smo što smo omogućili da i djeca iz najsiromašnijih zemalja afričkog kontinenta mogu ići u vrtiće i škole. Naša “mala škola velikog srca” pomaže stvarati sretnija djetinjstva!