Fešta "kod Čone"

Mačkare se nakon 30 godina vratile u Krivi Put

Dorotea Prpić

Foto D. Prpić

Foto D. Prpić

Zahvaljujući bračnom paru Tomljanović-Babić koji je prije tri godine preuzeo vođenje obiteljskog restorana s 50-godišnjom tradicijom u Podbilu, tu se opet održavaju maškarane zabave, i to petkomNa senjskom području zabava za maškare u mesopusno vrijeme nije organizirana samo u Senju. Od ove godine i u bufetu-restoranu Kod Čone u krivoputskom zaselku Podbilo održavaju se maškarane zabave, i to petkom, pa oni koji žele i na bal subotom u Senju mogu posjetiti oba mjesta. A da je ideja dobro prihvaćena, potvrđuje se svaki petak iznova jer se »Kod Čone« traži mjesto više.


– Povratkom maškaranih zabava u Krivi Put, i to nakon punih trideset godina, posjetitelji su zadovoljni i iznimno dobro su ih prihvatili. A osim dobre muzike i zabave, nudimo i domaću hranu, od kobasica koje sami proizvodimo, do kiselog zelja i domaćeg krumpira, kompletno krivoputska hrana. To svakodnevno nudimo i neovisno o maškarama, a u ovo doba mesopusta tu su i frite – kažu vlasnici Ive Tomljanović i supruga mu Renata Babić koji su ovaj obiteljski restoran s 50-godišnjom tradicijom preuzeli prije tri godine. Dodaju i kako je kod njih i inače veselo, a stariji se često prisjete i vremena od prije pedesetak godina kada je u Krivom Putu bilo puno više ljudi, pa su i okupljanja u mjesnoj gostionici bila češća. Osim iz Senja, posjećuju ih i gosti iz Crikvenice i Novog Vinodolskog, a i drugi namjernici. Restoran su podigli na jedan viši novo, svakodnevno je otvoren, a organiziraju i razne druge skupove poput vjenčanja, krštenja, rođendana i slično. Danas mogu primiti 60 ljudi, na terasi oko dvjesto, a u planu im je i proširenje. »U planu nam je i uređenje prostora, pa i proširenje, no sve će ovisiti o financijskim mogućnostima. Uglavnom, idemo dalje«, poručuju supružnici Tomljanović-Babić.


S mačkarama, kako ih ovdašnji mještani zovu, nastavljaju i ovaj petak i time se zaključuje ovogodišnji krivoputski mesopust, ali sljedeće godine za mesopust nastavljaju s maškaranim zabavama. Zabava »Kod Čone« večeras počinje u 20 sati, a sviraju Ferali iz Novog Vinodolskog.