Vrijedno divljenja

‘Lovinački robotići’ razvaljuju u Croatian Makers ligi: Imaju najbrži rezultat u Hrvatskoj

Marin Smolčić

Lovinački robotići

Lovinački robotići

Na starim, doniranim računalima i samo s jednim novijeg datuma proizvodnje, grupa od šest učenika iz 5.razreda O.Š. Lovinac krenula je na robotiku, a sad imaju najbolji rezultat u svim kolima natjecanjaLOVINAC U rujnu prošle godine Kulturno-informativni centar Lovinac pokrenuo je projekt „Lovinački robotići“.


Na starim, doniranim računalima i samo s jednim novijeg datuma proizvodnje, grupa od šest učenika iz 5.razreda O.Š. Lovinac krenula je na robotiku.


U prvim kolima Croatian Makers lige osvajali su prva mjesta u Regiji Gospić u svojoj dobnoj skupini.
Do sad su provedena četiri kola natjecanja CM lige, lovinački robotići ostvarili su najbolji rezultat u Regiji Gospić na svim kolima natjecanja.


Potvrdu njhovog rada i truda donose preliminarni ukupni rezultati Lige za šk. God. 2018./2019. gdje su Lovinački robotići ostvarili maksimalan broj bodova s najkraćim vremenom na razini cijele države u svojoj dobnoj skupini.


Za malo mjesto kao što je Lovinac, i s uvietima u kakvim su počeli, ovakav rezultat je vrijedan divljenja.


Lovinački robotići će zajedno sa svojim mentorom, Sinišom Radulovićem, 25. svibnja ići na završno natjecanje u Zagreb, gdje će, nadamo se potvrditi svoje dosadašnje rezultate.