Natjecanje u preciznom slijetanju

Lički paraglajderi letenjem ispratili 2019.

Marin Smolčić

Odrađene su dvije serije, odnosno dva skoka

Odrađene su dvije serije, odnosno dva skokaVELEBIT  Zadnji dan prošle godine bio je u Lici u znaku mirnog, prohladnog i sunčanog vremena. Iskoristili su to članovi paraglajding klubova Fobos, Leteći medvjedići, Sokolovi i Fenix iz Gospića i Otočca.


Zbog loših vremenskih uvjeta unatrag zadnjih mjesec dana i nemogućnosti organizacije završnog natjecanja u preciznom slijetanju, paraglajderima je to bio zadnji dan kako bi ispraćajući staru godinu Zrakoplovni savez Ličko-senjske županije organizirao završno natjecanje u preciznom slijetanju na kotama Basača – Velebno na Velebitu.


Pritom su odrađene dvije serije, odnosno dva skoka, gdje se bodovanjem po principu »tko bliže centru« izabrao pobjednik.
Pojedinačno je 1. mjesto zauzeo Ivica Biljan iz KSL Fobos, drugi je bio Branislav Javorina iz KSML Fenix, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti Josip Jopy Dujmović, član PK Sokolovi.


Ukupni ekipni poredak je: Sokolovi, Fobos i Fenix. Lički paraglajderi djeluju organizirano već desetak godina i neizostavno sudjeluju na svim državnim natjecanjima. Jedini problem u ovome sportu predstavljaju vremenske (ne)prilike, posebice jake bure koje na Velebitu ne nedostaju.