Eurokaz

Lički folkloraši kao dio Krležine Pjesme o cvrčku pred zagrebačkom publikom

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ Djelić tradicijskih plesova i pjesama Like ovoga će se tjedna ponovno naći pred zagrebačkom publikom.


U sklopu projekta Kazališne skupine „Eurokaz“ nastupit će članovi Folkolornog ansambla „dr. Ante Starčević“ iz Gospića. Umjetnička voditeljica te družine je Dragica Rogić koja nam je definirala detalje ovoga projekta.


– Projekt Eurokaza angažirao je folklorne skupine iz šest hrvatskih gradova, sa ukupno 60 sudionika. Riječ je Krležnom djelu „Pjesma cverčka“ u kojemu će se naći članovi našeg FA po principu „54+“, gdje mi sudjelujemo sa 12 članova. U Gospiću je tijekom ožujka bila vrlo uspješna premijera toga dijela programa.
Premijera u Zagrebu najavljena je za ovaj utorak na platou Mamutice, a u slučaju kiše predstava će se održati u Kulturno-umjetničkom centru Travno, rekla nam je Dragica Rogić, umjetnička voditeljica FA „dr. Ante Starčević“ Gospić.


Na ovaj će se način promovirati i projekt „Scenska umjetnost u starijoj dobi“ koji daje jednake šanse za scensko izražavanje umjetncima svih dobnih uzrasta.