Miss mažoretkinja

Ličanka Nika Krpan na plakatu za susret mažoretkinja

Marin Smolčić

Nika Krpan

Nika KrpanNOVALJA/GOSPIĆ Susret mažoretkinja Hrvatske održan protekloga vikenda u Sportskoj dvorani Novalja ostao je pomalo po strani zbog natjecanja za Miss mažoretkinja. Tako su u drugi plan pale koračnice, vještine, sinkronizacija, defile, koreografija i ostale finese toliko važne mažoret-skupinama.


Na plakatu ovogodišnjeg natjecanja mažoretkinja Hrvatske našla se Ličanka. Gimnazijalka Nika Krpan iz Gospića je tijekom jučerašnje manifestacije ipak osvojila (samo) drugo mjesto u izboru za Miss mažoretkinja. Titula najljepše pripala je Ani Čop, djevojci ličkih korijena rodom iz Vukovara.


Nika je svojom pojavom, osobnošću i držanjem zapažena od samog dolaska u Sportsku dvoranu. Pripala joj je čast da u ime svih djevojaka položi svečanu prisegu. Gospićke mažoretkinje– kadetkinje i juniorke sudjelovale su u paradnom defileu, voditeljica skupine Nika Krpan imala je solo nastup, vidjeli smo juniorke „pompon“ kao i posebnu koreografiju kadetkinja i juniorki.
Prvoga dana ovog državnog prvenstva svojim je odličnim koncertom u večernjim satima priredbu uveličao orkestar Gradske limene glazbe Gospić. Tako je državni susret mažoretkinja u Novalji sasvim neplanirano bio u znaku ličkih snaga.