Tandem

Ličani okitili božićnu jelku na vrhu Alpa

Marin Smolčić

Dečki su unatoč vrlo zahtjevnom terenu sa 70 cm snijega ispunjeni božićnim duhom penjući stvorili vlastitu božićnu čaroliju

Dečki su unatoč vrlo zahtjevnom terenu sa 70 cm snijega ispunjeni božićnim duhom penjući stvorili vlastitu božićnu čarolijuStipe Piršljin i Milan Krznarić iz Otočca svakako su najpoznatiji i najaktivniji lički tandem koji se bavi planinarenjem, alpinizmom, biciklizmom i svime onime što diže adrenalin u krvi i ispituje krajnje mogućnosti ljudskog tijela i duha.


Ovoga puta nam na sebi svojstven način donose pravu božićnu priču s vrhova Alpa. Oni su u duhu Božića postali su Djedovi Božićnjaci i krenuli na visoke planine, tamo gdje ima snijega, na vrh Viševnik (2.050 m/nv), na Julijskim Alpama.


Dečki su unatoč vrlo zahtjevnom terenu sa 70 cm snijega ispunjeni božićnim duhom penjući stvorili vlastitu božićnu čaroliju. Sa sobom su ponijeli prirodnu jelku i okitili je na vrhu Alpa.
Javili su se svojim obiteljima i prijateljima, čestitali im Badnjak, poslali fotografije i još jednom pokazali neuništivost ljudskog duha i Božića. Ovim Božićnim usponom Stipe i Milan obilježili su završetak iznimno aktivne i uspješne alpinističke 2019. godine.