Nema predaje

‘Korona – hod ća’: Opatijski kukali se protiv virusa odlučili boriti – kupanjem u moru

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Damir Škomrlj

Snimio Damir ŠkomrljPozitiva u moru na Slatini točno u podne. Uz međunarodnu poruku »fuck of corona« ili po domaći »korona – hod ća z Opatije«, članovi družine Opatijski kukali koje je pratio Dijan Lakota na harmonici, odaslali su poruku građanima da – ne klonu duhom.


O svojoj su aktivnosti obavijestili krizni stožer i policiju, te najavili kako i dalje nastavljaju s redovitim treninzima i zimskim kupanjem koje promovira zdravlje i jačanje imuniteta.


– U ovoj izvanrednoj situaciji kada se zbog epidemije privremeno zaustavljaju turističke i ugostiteljske djelatnosti, ne smije se zaustaviti život. Želimo svojom pjesmom i duhom dati podršku najljepšem gradu.
Mi poštujemo zabranu javnih okupljanja, ali ipak nećemo dozvoliti da nam virusi spriječe treninge i aktivnosti. Nosimo dašak pozitive uz poruku Opatija forever – zdravi grad – poručili su poznati zimski kupači iz Opatije.


Dali su ujedno i podršku članovima koji žive u Italiji, a to su Sergio Paulović i Roberto Berra. S njima su uspostavili kontakt putem video-veze i poslali im pozdrave…