Potpora

Karlobaškom poduzeću Vegium odobreno 7,4 milijuna kuna nepovratnih sredstava

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićKARLOBAG Jedan od najljepših božićnih darova dobilo je ovih dana poduzeće „Vegium“ d.o.o. iz Karlobaga. Uz sve svoje aktivnosti ova se tvrtka uspjela nametnuti kao izvrsni arhetip u ugostiteljskom smislu, pri čemu na kompleksu na Baškim Oštarijama valja spomenuti njihovu siranu i hostel, ali i cijelu mrežu izletničkih cesta i staza.


Gotovo da niti ne postoji regionalno ili državno natjecanje sa kojega se sirevi proizvedeni na Velebitu nisu vratili ovjenčani najvećim priznanjima za kvalitetu. Novi „vjetar u leđa“ dobili su ovih dana.


U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Svjetske banke u danima netom uoči Božića održana je u Svetom Martinu na Muri manifestacija „Dani poljoprivrede, šumarstva i ribarstva“. U sklopu događanja uručeno je 29 novih ugovora iz Mjera 4 i 8 ukupne vrijednosti 75 milijuna kuna.
Jedan od korisnika ovih poticajnih zahvata je upravo karlobaški „Vegium“ kojem je za ulaganje u šumsku infrastrukturu dodijeljeno 7.340.000 kuna. Dodijeljena sredstva će se iskoristiti za asfaltiranje postojećih šumskih puteva.


To je do sada najveći dodijeljeni iznos na području Općine Karlobag. Ovo komunalno poduzeće u vlasništvu Općine Karlobag u prvom je polugodištu ove godine vec dobilo sredstva za uređenje tri poučne staze u ukupnoj vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna, s čime je u ovoj godini ukupno dobilo preko 9 milijuna kuna nepovratnih sredsrava iz mjera ruralnog razvoja RH.


Poduzeće „Vegium“ na Baškim Oštarijama drži ergelu konja pasmine slavonski hlanokrvnjak koji po okolnim cestama vuku kočije i saonice s turistima. Naredne godine će se duljina i kvalitetea tih turističkih prometnica znatni povećati, posebice na radost djece koja su najčešći putnici na tim planinskim cestama na visini od oko 1000 m/nm.