Predstavili program

Izbori za Europski parlament: Tzv. plava skupina HDZ-ovih kandadata posjetila Senj

Dorotea PrpićSENJ- Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Dubravka Šuica, Nikolina Brnjac ,Tomislav Sokol, Goran Pauk i Domagoj Maroević, tzv. plava skupina HDZ-ovih kandadata je u okviru svog boravka u Ličko-senjskoj županiji posjetila i grad Senj. Svoj program za predstojeće izbore predstavili su u stranačkim prostorijama HDZ-a gdje su se uz domaćina gradonačelnika Sanjina Rukavinu okupili  članovi glavnog i nadzornog odbora stranke, čelnici mladeži HDZ-a i  predsjednici temeljnih odbora stranke te i gradski vijećnici i predsjednici mjesnih odbora iz redova HDZ-a.


„Na našoj listi ima i mladih i iskusnih i branitelja… Ovo su važni izbori ne samo za nas dvanaest kandidata nego i za županije, gradove i općine i pokazati će kojim smjerom će ići Hrvatska. Naša stranka brani interese hrvatskog naroda. Pojedinac ne može ništa, ali zajedno sa Pučkom obitelji u Europskom parlamentu možemo ostvariti hrvatske interese. Zalažemo se za jaku Hrvatsku u zemlji i svijetu i za bolji život naši građana kako bi živjeli kao i svi drugi građani Europe. Sigurna sam da ćemo pobijediti i osvojiti maksimalni broj mandata.“ rekla je među ostalim aktualna parlamentarka i kandidatkinja za novi mandat u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.


U svojim obraćanjima Nikolina Brnjac istaknula je da će kao europarlamentarka svoja nastojanja usmjeriti na jačanje prometne infrastrukture, Goran Pauk za jači regionalni razvoj, Tomislav Sokol naglasak će staviti na sigurnost i reguliranje ilegalnih migracija, a Domagoj Maerović na jačanje lučke infrastrukture, očuvanje Jadrana i poboljšanje linijskog prijevoza.
„Svaki od kandidata HDZ-a zna i može odlično zastupati nacionalne interese u Europskom parlamentu jer za to imaju potrebno znanje i stručnost te jasnu viziju djelovanja, a to je budućnost, o čemu svjedoči i slogan kampanje “Hrvatska za generacije“, kazao je senjski gradonačelnik Sanjin Rukavina, a okupljenima se obratio predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske stranke Ličko-senjske županije Marijan Kustić „ Ovo su izbori svih nas u HDZ-u i pozivam birače da svoj glas daju kandidatima HDZ-a .“ pozvao je Kustić.