Nešto bolja situacija

I dalje traje sanacija područja u staroj gradskoj jezgri Raba u kojem je nakupljen plin

Hina

Foto H. Hodak

Foto H. Hodak

Okna komunalne infrastrukture se provjetravaju kako bi nakupljeni plin izašao iz podzemlja, a s tim postupkom će se nastaviti dok se ne utvrdi da se stanje normaliziraloU staroj gradskoj jezgri Raba i dalje traje sanacija prostora u kojem je nakupljen plin propan-butan istekao iz oštećene instalacije, ali je stanje nešto povoljnije jer su izmjerene razine plina u zraku manje, izjavio je u srijedu načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin.


Okna komunalne infrastrukture se provjetravaju kako bi nakupljeni plin izašao iz podzemlja, a s tim postupkom će se nastaviti dok se ne utvrdi da se stanje normaliziralo, kazao je Hini.


Za sad je, pojašnjava, nemoguće utvrditi kad će sigurnosno stanje biti dovoljno dobro da se omogući povratak stanara, koji su privremeno preseljeni.
Iz nekoliko ulica staroga grada Raba iseljene su dvije obitelji uz još 60-tak gostiju obližnjeg hotela. Pristup tom području je zabranjen zbog opasnosti od eksplozije propan-butana.


Istjecanje plina iz oštećene instalacije u prizemlju hotela koje se proširilo komunalnom infrastrukturom uočeno je u ponedjeljak navečer.