Nagrađena kreativnost

Hotel Gardenija ima najljepši izlog u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Denis Laginja, Vilim Luksetić, Ivan Bošnjak, Suzi Petričić i Ivan Sarajlić ispred najljepšeg adventskog izloga / Foto Luigi Opatija

Denis Laginja, Vilim Luksetić, Ivan Bošnjak, Suzi Petričić i Ivan Sarajlić ispred najljepšeg adventskog izloga / Foto Luigi Opatija

Drugo mjesto pripalo je trgovini Morsko blago, a treće su podijelili frizerski salon Cocco studio i Butiga fine&wine TanninOPATIJA  Blagdanska atmosfera nije uljepšala samo opatijske ulice i parkove, već i izloge trgovina, obrtničke radnje, ugostiteljske objekte i hotele u centru grada.


Kao što je sjaj Adventa ove godine obasjao nova područja poput Parka sv. Jakova koji je postao neizostavni dio blagdanskih fotografija svih posjetitelja Opatije, tako je i od strane ugostitelja, trgovaca i drugih privatnika u gradu uložen dodatni trud u prigodno uređenje prostora koji privlače pažnju kupaca i posjetitelja grada, ali i donose novu vrijednost Najljepšem adventu uz more.


Fond od 6.000 kuna


Tradicionalno, Turistička zajednica Grada Opatije nagrađuje najljepše uređene izloge. Povjerenstvo je nakon obilaska 113 poslovnih prostora u centru Opatije, ocjenama od 1 do 10 ocijenilo njihove izloge temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, u uporabi dekorativnih elemenata, u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.
Najljepšim izlogom proglašen je izlog hotela Gardenija sa 142 osvojena boda, drugo mjesto pripalo je trgovini Morsko blago sa 119 bodova, a treće su podijelili salon Cocco studio i Butiga fine&wine Tannin s po 117 bodova. Trud i kreativnost TZ-a Grada Opatije nagradit će iz fonda ukupnog iznosa od 6 tisuća kuna, pri čemu prva nagrada iznosi 3.000 kuna, druga nagrada 2.000 kuna, a treća 1.000 kuna.Tri središnje lokacije tijekom naredna tri dana bit će mjesta dobre zabave. Klizalište na Ljetnoj pozornici otvoreno je danas od 13 do 22 sata, u subotu od 10 do 22 sata te u nedjelju od 10 do 21 sat, dok će zabava uz adventske kućice oko klizališta u petak i subotu potrajati do ponoći – najavili su iz Turističke zajednice Grada Opatije. Kako se još dodaje, UP Juraj Šporer, odnosno Kućica Orašara i vilenjaka, svakodnevno mjesto dječje radosti uz predstave, radionice, mini disco i druženje s animatorima, od danas uvodi još jedno osvježenje. Naime, danas te u subotu i nedjelju od 17 do 19 sati TZ Grada Opatije poklanja božićno fotografiranje i izradu fotografija koje će nakon toga mališani moći poslati poštom tetama, bakama i djedovima i drugim članovima obitelji te tako s njima podijeliti posebnu opatijsku adventsku atmosferu. U večernjim satima, ispred Šporera nastavit će se glazbeni nastupi vrhunskih glazbenika i DJ majstora, uz bogatu ponudu zimskih gastronomskih specijaliteta iz adventskih kućica.– Neizmjerno nas veseli da se naši trgovci, obrtnici, ugostitelji i hotelijeri uređenjem svojih izloga uključuju u blagdanski duh koji vlada Opatijom, pogotovo što se iz godine u godinu vidi napredak u trudu i kreativnosti koje ulažu. Mnogi su se ove godine potrudili pridonijeti adventskom ugođaju Opatije, a upravo ta sinergija Turističke zajednice, privatnog sektora i građana ključna je za uspjeh svake manifestacije, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.


Alen Vitasović


Najljepši Advent uz more se nastavlja, te će ga za vikend obilježiti hitovi »ča-vala« u subotu i svečanost »lijepih nota« uz pregršt božićnih skladbi u nedjelju. Subota će biti rezervirana za nastup istarske glazbene legende Alena Vitasovića na gradskoj tržnici u 20 sati, a nedjeljna večer u isto vrijeme za svečani božićno-novogodišnji koncert u centru Gervais na kojem će nastupiti Renata Sabljak i Đani Stipaničev uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije.


U slučaju lošeg vremena, koncert Alena Vitasovića održat će se u nedjelju »na mrkatu« s početkom u 18 sati.