Sajam i festival

HoReCa Adria i Hedonist: U Opatiji se predstavlja najbolja kvaliteta u turizmu i ugostiteljstvu

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Peti sajam opreme za hotele, apartmane i ugostiteljstvo HoReCa Adria održavat će se u sportskoj dvorani »Marino Cvetković« od 24. do 26. listopada, dok je treće izdanje Festivala vina & gastronomije Hedonist na rasporedu 25. i 26. listopada u hotelu Kvarner



MATULJI/OPATIJA – Butik sajam hotelske i ugostiteljske opreme i festival vina, dva vrhunska događaja kojima će se predstaviti najbolja kvaliteta u turizmu i ugostiteljstvu, obilježit će kraj listopada u Opatiji.


U sportskoj dvorani »Marino Cvetković« od 24. do 26. listopada održavat će se HoReCa Adria, sajam opreme za hotele, apartmane i ugostiteljstvo, a 25. i 26. listopada u hotelu Kvarner na rasporedu je treće izdanje Festivala vina & gastronomije Hedonist.


Priredbe su to koje su predstavljene u Hug&Punchu u Matuljima, a predstavili su ih organizatori HORECA-e Adriano i Barbara Požarić te organizatorica Hedonista Darija Grošić.


Besplatan ulaz




Sajam HoReCa koji se izlagačkim programom i specijaliziranim konceptom profilirao kao mjesto na kojem započinje priprema nove turističke sezone, ove će godine okupiti više od 90 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Srbije i Crne Gore koji će predstaviti vodeće brendove opreme za hotele, apartmane i ugostiteljske objekte.


Manifestacija će u programu petog izdanja ponuditi izlagački program koji obuhvaća tehnologiju i softverska rješenja, hranu, piće i slastičarstvo, namještaj, sitan inventar i drugo. Osim standardnog programa, organizatori priredbe najavili su i 30 posto novih izlagača i isto toliko proizvoda koji su novost na hrvatskom tržištu. Ulaznica na sajam je besplatna, a posjetitelji je mogu preuzeti i na web-stranici sajma.


Sajam je projekt časopisa Turizam Info pokrenut s ciljem da se na jednom mjestu spoji dobavljače iz sektora turizma s hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima, zapravo svima onima koji se bave turizmom i koji su okrenuti investiranju i podizanju kvalitete turističke usluge.


Šezdeset vinara


Hedonist će u Kristalnoj dvorani okupiti 60 vinara iz Hrvatske. Program će pratiti live cooking show na kojem će kuhati neki od najpoznatijih hrvatskih chefova: Mate Janković, David Skoko, Hrvoje Zirojević, Dragan Jovanović i Mate Sučić.



Posjetitelji će moći degustirati probrane etikete iz hrvatskih podruma te uživati u malim zalogajima koje pripremaju vrhunski chefovi. Sve će biti praćeno panel raspravama i vođenim degustacijama koje će se tijekom festivala održavati u Amadria Park Grand hotelu Četiri opatijska cvijeta.


U petak, 25. listopada, bit će održana gala večera u restoranu Bevanda na kojoj će kuhati Janez Bratovž, Deni Srdoč, Petra Jelenić, Robert Benzija i Konrad Vulić. Večera je to predviđena za 80 osoba te je za nju potrebna posebna rezervacija. Ulaznica za festival vina iznosi 120 kuna, a za posjetitelje HoReCa sajma uz predočeni letak bit će 60 kuna, dok će sudionici sajma, ugostitelji i restorateri imati osiguran slobodan ulaz u Kristalnu dvoranu.