Koncesija

HNS traži: ‘Plažom treba upravljati poduzeće Grada Crikvenice”

Biljana Savić

Potpredsjednik HNS-a Crikvenica Mario Peričić smatra da hotelima, svima, ne samo Jadranu, treba omogućiti prostor na Gradskoj plaži, ali da tim prostorom mora upravljati Grad CrikvenicaI od gradskih, i od županijskih službi i bilo je propusta koji su doveli do toga da Gradsko kupalište Crikvenica postane slučaj. Već četvrtu godinu za redom Gradska plaža bit će bez koncesionara, a time i bez kvalitete koja mora biti ponos grada i turističke ponude. Na ovakav način nekoncesioniranja postajemo taoci između gradske i županijske politike. Dakle, taoci nekoncesioniranja plaže postaju direktno građani, mali iznajmljivači, hotelijeri i, ono što je najgore, sami turisti koji nam dolaze, odlaze i sve manje se vraćaju na našu destinaciju. Turisti i građani ovoga grada i okolnih mjesta ne zaslužuju biti taoci ovakve situacije i kolateralne žrtve ovog i ovakvog sistema. Na Crikveničku rivijeru u špici sezone dođe 30.000 do 40.000 turista, fali nam plažnog prostora, imamo oko 1.000 ležaljki u ponudi, a to je oko 5 posto stvarnih potreba u špici sezone. Ne smijemo dozvoliti da čekamo nespremni turiste te da uređujemo plažnu infrastrukturu u lipnju i srpnju jer smo tada nešto zaradili pa ćemo napraviti sada nešto bolje. Plaže moraju biti sređene najkasnije do 1. svibnja i one moraju raditi stopostotnim kapacitetom – kazao je predsjednik crikveničkog HNS-a Vladimir Volarić i iznio stav da Gradskim kupalištem ne smije upravljati ni hotelsko poduzeće Jadran, niti bilo koji drugi hotelijer jer gosti hotela ne čine ni 20 posto ukupnog broja turista u Crikvenici.


Potpredsjednik HNS-a Crikvenica Mario Peričić smatra da hotelima, svima, ne samo na Jadranu, treba omogućiti prostor na Gradskoj plaži, ali da tim prostorom mora upravljati Grad Crikvenica, i to preko poduzeća koje će imati u svom vlasništvu i koje ni iz jednog drugog razloga neće ići u zajednicu ponuđača s bilo kojim drugim poduzećem.


– Grad sa svojim velikim gradskim sredstvima treba već ove godine dovesti Gradsku plažu na najvišu razinu jer ona je naš brend pa smatramo da Grad treba i upravljati tom plažom te je pretvoriti u snažan turistički adut – kazao je Peričić.
HNS-ovci su također ocijenili da je županijska odluka o koncesiji Gradske plaže na razdoblje od 20 godina ishitrena.


– Opet postoji mogućnost da građani našega grada postanu taoci koncesionarove samovolje na tako dugačko razdoblje, bez obzira na to odakle taj koncesionar dolazio i koliko god imao iskustva – zaključili su i ocijenili da sad treba inzistirati na ostatku plažnog prostora koji se nalazi na području Grada Crikvenice, odnosno njegovih naselja.


– Imamo velik dio neiskorištenog plažnog prostora na prostoru od Selca do Crikvenice koji, ako se uredi, može postati prekrasan plažni prostor za sve građane Selca, Hruste, Gornjeg kraja, njihovih turista, ali i ostalih građana s područja Grada Crikvenice kao i Vinodolske općine jer se i ti ljudi kupaju na našim plažama. Imamo i plažni prostor od Dramlja do Kačjaka koji je također veliki potencijal – zaključili su HNS-ovci.