Nakon pravomoćne presude

Gradske službe otorile tri ulaza u Park Tomaševac, slijedi uređenje

P. N.

Foto Grad Opatija

Foto Grad Opatija

Obzirom na zapušteno stanje parka, sada je na redu sanitarna sječa i uređenje parka, koji je sada za prolaz slobodan svim građanima i posjetiteljimaNadležne službe Grada Opatije otvorile su tri dosad zatvorena ulaza u Park Tomaševac, nakon što je Grad dobio pravomoćnu presudu kojom je uvažena Žalba Grada za smetanje posjeda Parka Tomaševac.


Rješenjem drugostupanjskog Županijskog suda u Šibeniku potvrđeno je da je Grad Opatija ispravno postupio kada je putem komunalnog redara naložio uklanjanje ograda i vrata postavljenih na ulaz u park te sanitaru sječu parkovne površine.


Postupak protiv Grada Opatije vođen je radi smetanja posjeda. Protiv rješenja Općinskog suda u Rijeci od 28. studenog 2018., koje je bilo u korist tužiteljice, Grad Opatija je podnio Žalbu temeljenu na tome da je predmet spora javno dobro u općoj uporabi pa se na to područje ne može odnositi posjedovna zaštita, odnosno da se postupalo u skladu s javnim ovlastima u održavanju javnih površina i vršenju sanitarne sječe na temelju rješenja UO za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Opatije.
Površina Parka Tomaševac je 3.137 četvornih metara. Obzirom na zapušteno stanje parka, sada je na redu sanitarna sječa i uređenje parka, koji je sada za prolaz slobodan svim građanima i posjetiteljima. Dakle, prolaz s glavne Ulice maršala Tita do Dječje plaže Tomaševac i obalne šetnice Lungomare sada je prohodan.


Park Tomaševac


Park Tomaševac