Potpisano devet ugovora

Grad Gospić dodijelio potpore za devetero poljoprivrednika

Marin Smolčić

Snimio Marin SMOLČIĆ

Snimio Marin SMOLČIĆ

Kako je u uvodu rekla Nikolina Baburić Brkljačić iz gradskog Odsjeka za gospodarsto i ruralni razvoj riječ je o devet potpora za 2019. godinu ukupne vrijednosti od 95 575,10 kuna. Potpore su  dodijeljene za nabavku nove mehanizacije, strojeva i opreme, za razvoj stočarstva i peradarstva, kao i potpore za biljnu proizvodnjuGOSPIĆ U sklopu potpore poljoprivrednicima u uredu gradonačelnika Grada Gospić potpisani su danas ugovori sa poljoprivrednicima koji su se javili na ponovljeni natječaj za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju od strane Grada Gospića.


Kako je u uvodu rekla Nikolina Baburić Brkljačić iz gradskog Odsjeka za gospodarsto i ruralni razvoj riječ je o devet potpora za 2019. godinu ukupne vrijednosti od 95 575,10 kuna. Potpore su  dodijeljene za nabavku nove mehanizacije, strojeva i opreme, za razvoj stočarstva i peradarstva, kao i potpore za biljnu proizvodnju.


Grad Gospić osigurao potpore za poljoprivrednike / Snimio Marin SMOLČIĆ


Grad Gospić osigurao potpore za poljoprivrednike / Snimio Marin SMOLČIĆ

Govoreći o ovom skromnom, ali svakako stimulativnom poticaju poljoprivrednicima, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević ustvrdio je važnost poljoprivrede za šire područje Gospića i cijele Like.


– Prije nekoliko dana smo imali potpis ugovora za potporu u poljoprivredi. U međuvremenu smo iznašli još vlastitih sredstava  da vam uljepšamo Božić i Novu godinu. Znam da vam je to potrebno, znam da radite mukotrpan posao. Ovo nisu velike sume, ali ih Grad Gospić daruje od srca, rado smo vam izašli ususret i danas ćemo ih podijeliti. Zato najavljujem da i u narednoj godini možete računati na našu pomoć. Nama je osnovica i prioritet razvoja pomoći poljoprivrednicima i poljoprivrednoj proizvodnji. To je praktički temelj koji će nas održati na ovim prostorima. Bez bavljenja poljoprivredom, bez poljoprivrednih proizvoda teško da će u Lici itko ostati jer na industriju ne računamo, barem ne u dogledno vrijeme jer nas, nažalost, industrija zaobilazi. Zato se moramo prilagoditi tim okolnostima u kojima se trenutno nalazimo. Svima hvala na dolasku i želim vam sretan Božić i uspješnu 2020. godinu, zaključio je gradonačelnik Starčević.


U ime poljoprivrednika koji su dobili potpore zahvalio se Ilija Bogić, ugledni poljoprivrednik i vlasnik OPG iz Smiljana.


Grad Gospić osigurao potpore za poljoprivrednike / Snimio Marin SMOLČIĆ


Grad Gospić osigurao potpore za poljoprivrednike / Snimio Marin SMOLČIĆ