Opatija

Gospodin Glas pjeva za Vas”: Jacques Houdek u kolovozu na Ljetnoj

Marina Kirigin

Rajna Miloš i Jacques Houdek / Snimio M. ANIČIĆ

Rajna Miloš i Jacques Houdek / Snimio M. ANIČIĆ

Poznati pjevač je rekao da je opatijski koncert za njega veliki izazov, te kako je željan »pomicanja granica« »Gospodin Glas pjeva za Vas« naziv je koncerta Jacquesa Houdeka koji će se 12. kolovoza održati na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Hrvatski »The Voice«, prošlog je ljeta zabilježio četiri nastupa na terasi hotela Milenij u Opatiji, a sada će prvi put u bogatoj karijeri nastupiti na Ljetnoj pozornici. Koncertom Houdeka Festival Opatija okrunit će glazbeni dio »Ljeta na Ljetnoj«, što je najavila i Rajna Miloš, direktorica opatijske ustanove rekavši kako će ovo biti najveći ovoljetni koncert na Ljetnoj gdje će solo koncert održati najbolji muški vokal na hrvatskoj glazbenoj sceni.


Jacques Houdek rekao je da je opatijski koncert za njega veliki izazov, kako je dosad takve koncerte uspješno, čak deset puta, održavao u Zagrebu, no kako je on uvijek željan novih izazova i pomicanja granica. Najavio je i jednu od dvije gošće koja će mu se priključiti na koncertu u kolovozu – Ivanu Vrdoljak Vannu.


– Drugu gošću koncerta otkrit ćemo za nekoliko dana. Isto se radi o jednoj divi, međutim s njom još nisam nastupao – rekao je hrvatski »The Voice« na promociji koncerta. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80 i 100 kuna.
Zasigurno jedan od najatraktivnijih najavljenih događaja ovog ljeta na Ljetnoj pozornici, akrobatski spektakl »Golden Moon« je otkazan. Na web stranicama Festivala Opatija istaknuto je kako je akrobatska skupina »Heilongjiang Bingshang Acrobatics & Dance on Ice« iz Kine otkazala turneju po Hrvatskoj, a samim time i nastup koji se 14. srpnja trebao održati na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Publika je obaviještena i o povratu novca kojeg je moguće ostvariti od 30. lipnja na prodajnom mjestu gdje su ulaznice kupljene. U zamjenu, 14. srpnja na Maloj ljetnoj održat će se projekcija filmske animirane verzije kultnog remek-djela Antoinea de Saint Exuperija, Mali princ.