Hokejaški vikend

Goranski gosti oduševljeni ljubaznim domaćinima, ali ne i hladnim vjetrom

Danijela Pleše

Ponadali smo se da će, kao lani, biti snijega te smo zato i došli ranije, već oko podne u petak, ali nas je dočekao vjetar. Svejedno smo izašli van te smo puna dva sata proveli u šetnji delničkim parkom i park-šumom Japlenški vrh, kaže trener Uroš BrestovacDELNICE Ovogodišnji hokejaški vikend što je jučer završio dodjelom priznanja najuspješnijim ekipama, u Delnice je doveo više od 150 sudionika i njihovu pratnju, odnosno ukupno više od 300 posjetitelja koji za organizaciju i boravak u najvišem gradu Hrvatske imaju samo riječi hvale.


Naime, od petka do nedjelje u delničkoj se ledenoj dvorani igrao hokej, a sve je započelo utakmicom Prvenstva Hrvatske u kategoriji seniorki između HK Siscia i KHL Grič, a nastavljeno je turnirom Junior hokej lige za sezonu 2018./2019.


– Uz hokejaške klubove, njihove trenere, u pratnji su i roditelji od kojih su neki smješteni u Gorskom kotaru, a neki u Rijeci. Nema sumnje, ovaj turnir postaje sve značajniji za promociju Delnica, ali i cijelog Gorskog kotara, a domaćini su se odlično pripremili i pokazali veoma ljubaznima, rekao nam je član uprave HK Siscia Tomislav Čavka.
S njim se slaže i Uroš Brestovac, trener HK Spartak iz Subotice koji nije skrivao zadovoljstvo ponovnim dolaskom u Delnice.


Snijeg izostao


– Prije svega, jako sam zadovoljan rezultatima svojih igrača. U Subotici imamo otvoreno klizalište samo tri mjeseca u sezoni te koristimo svaki dan tijekom tog perioda da postignemo maksimum. Lani, kada smo bili ovdje u Delnicama bile su velike količine snijega i djeca stvarno uživala. Ponadali smo se da će opet biti snijega te smo zato i došli ranije, već oko podne u petak, ali nas je dočekao vjetar.


Svejedno smo izašli van te smo puna dva sata proveli u šetnji parkom, penjanju stubama do Lovačkog doma te dugoj šetnji park-šumom Japlenški vrh. Na kraju smo na nogometnom igralištu odigrali nekoliko utakmica te ostale djeci zanimljive igre.


Nemamo puno slobodnog vremena, ali smo i to malo iskoristili kvalitetno. Povratak kući podrazumijeva 9 sati vožnje, tako da se nećemo nigdje zaustavljati, ali i ovog puta ćemo kući krenuti puni dojmova i zahvalnosti prema domaćinima, rekao je trener Uroš Brestovac još za trajanja turnira.U toplini lokalnog kafića u sklopu ledene dvorane, svoj klub pratio je i predsjednik HK Vukovi iz Sarajeva, Denis Silajdžić.

Druženje uz roštilj


– Ovoga puta oba su tima smještena u Fužinama, sami smo i to nam uvelike olakšava boravak ovdje. Roditelji igrača su raštrkani po drugim smještajima, što i jest politika našeg kluba.


Vrijeme nam je, nažalost, ove godine jako loše jer puše i hladno je te se samo držimo oko borilišta, odnosno klizališta. Lani smo uspjeli s djecom prošetati snijegom te obići malo Delnice i vidjeti srne u gateru, što je njih posebno fasciniralo. Možda nam iduća godina bude naklonjenija s vremenom. No, moram pohvaliti domaćine te HK Siscia jer su roditelji u njihovoj pratnji pripremili besplatan roštilj za igrače, trenere te roditelje, uz to i sve vrste toplih napitaka – ističe Denis Silajdžić.


Među roditeljima koji su gorljivo navijali, bila je i majka dvojice igrača sarajevskog HK Vukovi, Suzana Šačić.


– Nama su sva ova natjecanja zapravo druženja te činimo veliku obitelj. Prvi put smo mi kao roditelji u Gorskom kotaru, ali smo se, vozeći se starom cestom, divili prirodi, šumama, jezerima te komentirali kako bi bilo lijepo vratiti se ovdje na izlet kad bismo imali više vremena za upozvanje Gorskog kotara. Htjeli smo prošetati oko jezera u Fužinama, ali je previše hladno i puše, stoga ćemo samo na večeru u obližnji restoran.


Trenutno se kod nas prikazuje serija »Kapelski kresovi« te sam i kroz nju već unaprijed zavoljela Gorski kotar. Nadam se povratku ovdje – zaključuje Suzana Šačić iz Sarajeva.